Startet med kirkegraving
30.05.2018
Da engelske Hygena Kjøkken søkte etter agent fikk de også en søknad fra Øyvind. Etter kort tid stod det 5 kjøkken i utstillingen i de ledige lokalene, under navnet Ølen Kjøkkensenter.
I 1994 søkte firmaet igjen om å kjøpe tomten fordi de ville bygge nytt, men fikk avslag. -Da kjøpte vi tomten på Knapphus av Vindafjord kommune, forteller Nordtveit. Da under navnet Knapphus Kjøkkensenter. Kjøkkensenteret hadde da 400 m2 til disposisjon. Etter hvert kom kjøkkenprodusenten Kvalsvik og andre aktører inn. Nytt påbygg stod ferdig i år 2000, da med større plass til lakkering og flere kjøkken.
I 2005 bygde bedriften på igjen. Denne gangen for å produsere egne produkter. Det startet med benkeplater og deretter bad, men i dag er kjøkkenproduksjonen den største delen av omsetningen. I 2010 ble lokalene påbygd enda en gang, da for å få plass til større utstilling og mer lagerplass. Lakkeringen ble flyttet ned i kjelleren. I år feirer bedriften 30 år -Det har vært mange tøffe tak, svarer Øyvind når vi stiller spørsmål om hva han sitter igjen med etter 30 år. -Men du verden så mye spennende, kjekke kunder og en rivende utvikling. Kjøkkenet er ikke det det engang var legger han til. I dag er kjøkkenet ofte selve samlingsrommet. Utvalg i modeller, hengsler, skap, farger, løsninger og ikke minst hvitevarene er noe helt annet enn da vi startet, avslutter Nordtveit som inviterer til "Åpen dag" lørdag 9. juni.