Tenker nytt rundt sikkerhetsdagen

05.05.2020
-Dette blir noe helt annet. Se for deg Netflix.
Samtidig som coronaviruset setter press på næringslivet, opplever stadig flere bedrifter cyber-kriminalitet. Salgssjef i Atea Haugesund/Stord Jan Fitjar er tydelig på hvorfor bedrifter bør prioritere IKT-sikkerhet fremover.

Ingen vaksine mot cyber-kriminalitet


-Vi vil sannsynligvis finne en vaksine mot Covid-19, men Cyber-kriminalitet vil vi nok aldri klare å bekjempe. Men med de riktige verktøyene vil hver og en få redusert sjansen for at det er nettopp de som blir mål for de kriminelle, sier Fitjar.

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet publiserte i april versjon 2.0 av Grunnprinsipper for IKT-sikkerhet. Dette er et sett med prinsipper og tiltak for å beskytte informasjonssystemer mot uautorisert tilgang, skade eller misbruk.

-Dette er et viktig felles utgangspunkt som danner den røde tråden i vårt arrangement Sikkerhetsdagen 2020, sier Fitjar.

Nytt og spenstig format


Arrangementet blir ikke avviklet som vanlig i Nordsjø kontorpark. Det blir heller ikke avholdt som et webinar, men i et nytt og spenstig format der deltakerne kan velge og plukke hvilke foredrag de ønsker å være med på.

-Dette blir noe helt annet. Se for deg Netflix. Du logger inn på www.sikkerhetsdagen.com og får opp en meny bestående av hele 26 forskjellige foredrag. Noen er lange, noen er korte. Noen synes du er interessant, andre passer bedre for en kollega. Uansett. Når du melder deg på sikkerhetsdagen i Haugesund den 12. mai vil du få tilgang til hele dette biblioteket med foredrag.

Fitjar informerer også om en ekstra gulrot til alle som melder seg på arrangementet.

-Om du velger å sette av dagen den 12. mai til å se disse foredragene vil du ha en stor ekstra funksjon når foredraget er over; du kan chatte med de som er ansvarlig for foredraget du nettopp har sett. Chaten er betjent mellom kl.09.00 og 15.00 de dagene sikkerhetsdagene 2020 blir gjennomført, men foredragene ligger tilgjengelig helt frem til 10. juni, sier Fitjar.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland