Tilbake i førersetet

26.11.2019
Jan Johannesen (t.v.) kjøper seg opp i Marine Aluminium og blir ny styreleder i selskapet
Etter omstillingen i 2017 da Marine Aluminium AS («MA») og Uptime International AS (“UPTIME”) ble separate driftsselskaper, har eierne nå bestemt seg for å endre eierstrukturen i konsernet.

MA vil bli eid av de nåværende minoritetsaksjonærene i konsernet, dvs. Jan Johannesen og Arild Frøkedal gjennom MA Holding II AS. Siden nedgangen i olje- og gassmarkedene startet i 2015, MA har kontinuerlig jobbet med å redusere kostnadsbasen og er fortsatt et markedsledende selskap som har levert rundt 575 helikopterdekk og aluminiumsprodukter for offshoremarkedene globalt.

-MA er en anerkjent leverandør av helikopterdeler, aluminiumsstrukturer og –produkter, og tilbakekjøp av MAs kjernevirksomhet åpner for enda smalere og mer kostnadseffektiv konkurranse, sier Jan Johannesen, påtroppende styreleder for MA i en pressemelding.

UPTIME vil fortsatt være eid av Norvestor V LP og de ovennevnte mindretalsaksjonærene. UPTIME er en global markedsleder innen bevegelige gangbroer med over 130 enheter installert og ser mot et stort og raskt voksende offshore vindmarked.  Selskapet har utvidet sitt produkt for å møte de spesifikke kravene fra dette markedet.

For å finansiere produktuviklingen har eierne bestemt seg for å styrke kapitalen for å øke konkurranseposisjonen ytterligere.

-Vi vil fokusere enda mer på det raskt voksende offshore vindmarkedet, sier Trond Bjørnøy, styreleder for UPTIME.

-Vi har introdusert nye logistikkløsninger og etablert en bred portefølje av bevegelser kompenserte utleieganger for å kunne møte markedet forespørsler".

Endringene ovenfor vil ikke påvirke ansatte eller ledelsen av MA og UPTIME.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund