To syn på samme sak

25.10.2018
Hvorfor agerer to kommuner så forskjellig på samme sak, spør NH-direktøren i denne helgebetraktningen.
Haugesund vil ikke satse 6 millioner kroner på et opplevelsessenter i sitt eget sentrum. Karmøy derimot vil mer enn gjerne bidra til at regionsenteret får en kjærkommen attraksjon.

Haugesunds-rådmann Ole Bernt Thorbjørnsen mener «prosjektet har et potensial og bør realiseres, men at Haugesund kommune ikke bør være en investor i prosjektet.»

Det er greit nok. Er det ikke penger, så er det ikke penger.

Men det er noe som skurrer her.

6,1 millioner kroner er ikke et avskrekkende beløp for et prosjekt som kan løfte sentrum ut av dvalen. Det stilles få spørsmål om kvaliteten i prosjektet. En uavhengig konsulentutredning gir gode skussmål, og rådmannen selv mener at det bør realiseres. Bare ikke med Haugesund kommunes hjelp.

Det er mulig Terra-spøkelset fortsatt hjemsøker korridorene på Rådhuset. Og at budskapet er: Her skal det ikke tas sjanser!

Det er to ting som bekymrer meg. Det første er at dette prosjektet kunne gitt Haugesund sentrum et løft. Det er både reiselivs- og sentrumssjefen skjønt enige om. Dette kunne vært Haugesund-politikernes entydige signal om at vi mener alvor med å satse på sentrum.

Det andre er at det kunne fylt regionens visjon om å være «Homeland of the Viking Kings» med innhold. Det bør snart skje noe om dette slagordet fortsatt skal ha sin berettigelse. Det er nok av andre destinasjoner som vil rappe det fra oss, om de ikke allerede har gjort det. Reklamen som møter oss på flyplassen på Helganes gir løfter om noe langt mer enn det som møter oss langs veien.

Nå blir det Karmøy som tar prosjektet videre. Der skjønner de ikke hva som har truffet Haugesund. Karmøy stemte for med 41 mot 2 stemmer. Haugesund formannskap sa nei- enstemmig!

Karmøybuen sier altså et rungende ja til å bruke millioner på et opplevelsesenter i hjertet av regionsenteret Haugesund, mens haugesunderne selv ikke vil ha det.

Slå den.

God helg!

Egil Severeide
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro