Vaksdal urolig for konkurransevridning

27.10.2008
Stortingsrepresentantr Øyvind Vaksdal har bedt finansministeren svare på spørsmålet om ikke mineraoljeoljeavgiften for taretrålerne er diskriminerende og bør fjernes.

Vil finansministeren se på mineraloljeavgiften for taretrålerne på nytt, og sørge for at denne næringen ikke blir utsatt for konkurransevridende og diskriminerende avgifter som setter næringens lønnsomhet i fare? er ordlyden på Vaksdals spørsmål

Begrunnelse:

Taretrålerne opererer på kysten fra Rogaland til og med Sør-Trøndelag, har mottaksanlegg langs kysten og næringen er av betydning for en del lokalsamfunn. Denne virksomheten genererer også direkte og indirekte en ikke ubetydelig verdiskaping.

Virksomheten er imidlertid utsatt for konkurransevridende og diskriminerende tiltak. Taretrålerne er den eneste gruppe næringsfartøy som ikke får refundert noe av mineraloljeavgiften de betaler. Denne konkurransevridende forskjellsbehandlingen går ut over lønnsomheten og får nå også betydning for rekrutteringen i næringen.

Taretrålerne er råstoffleverandør til en alginatfabrikk på Vormedal i Karmøy med 100 ansatte, og manglende lønnsomhet for trålerne kan medføre dramatiske konsekvenser for råstoffleveransene og fabrikkens fremtid.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland