Vaskeribedrift "gønner" på

12.11.2020
Trond Elholm-Hansen har brukt pandemien til en kraftig, teknologisk oppgradering av vaskebedriften på Raglamyr.
Anne og Trond investerer for halve omsetningen i ny maskinpark
Tekstil-Vask lå nede i ukene etter 12. mars. Plutselig forsvant nesten alt av vaskeoppdrag fra hoteller og overnattingssteder. Store deler av staben måtte permitteres, men alle fikk dele på den arbeidstiden som var igjen. Anne og Trond Elholm-Hansen fryktet det verste både for hovedvaskeriet i Haugesund og avdelingen på Jæren.
-Så kom sommeren, og alle skulle på Norges ferie. Hotellene giret opp, og plutselig løp ledelse og ansatte på Tekstil-Vaskeriet i fullt firsprang.
Det var full jobb fra 8 til 23, og sommervikarene, som fryktet lite arbeid, har aldri hatt mer å gjøre, minnes Anne. Og det var da de for alvor ble oppmerksom at det var på tide å modernisere maskinparken. Det gikk for tregt å få sengetøyet gjennom rullemaskinen..
- I disse dager installerer vi siste del av ny maskinpark. Vi hadde planer før koronapandemien, men det ble enda klarere for oss at vi måtte gjøre noe når sommeren var over. Nå investerer vi i en ny maskinpark fra Tyskland for 12 millioner kroner; det er omtrent halve årsomsetningen, sier daglig leder Trond Elholm-Hansen.
Kapasiteten er nesten firedoblet og gir oss et flott utgangspunkt for videre vekst, sier Trond, og bekrefter at han har søkt om støttemidler fra Enova til energieffektivisering.
Tekstil-Vask AS ble etablert i 1949 i Haugesund og er i dag et av de ledende vaskeriene i Rogaland. Og nå også ett av landets vaskerier med lavest vann- og energiforbruk.
Bedriften utfører tjenester innenfor vask av arbeidstøy, utleie av matter, mopper, sengetøy til bedriftsmarkedet m.m.
I 2015 flyttet Tekstil-Vask inn i moderne lokaler på Raglamyr i Haugesund og i 2017 etablerte bedriften seg med eget vaskeri i Sør-Rogaland. I dag jobber 15 personer i Haugesund og 13 på Jæren.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund