(VIDEO) Se det historiske løftet

04.04.2020
Det historiske løftet startet kl 14 lørdag formiddag. Foto: Lars Lindtner
Verdens største løftefartøy hentet 600 tonn modul fra Aibel
Uansett om du går tur i byheiene eller kjører gjennom karmsundsgata er det lørdag formiddag nesten umulig å ikke legge merke til verdens største kranfartøyet Sleipnir i karmsundet.

Løftet av en stigerørsmodul til Snorre Expansion startet klokken 14 lørdag formiddag etter forsinkelser på grunn av dårlig vær.

Leder i Aibel Ole Sandvik synes det er et spektakulært bilde å se Sleipnir løfte den 600 tonn tunge modulen.

-Det er utrolig store dimensjoner. Nordsjøhallen som vi er veldig stolte av blir liten i sammenheng med dette skipet, sier han.

Byggeleder på Snorre Expansion modulen Frode Saltvedt har sammen med teamet jobbet intensivt med modulen i et år. På det meste involverte modulen 160 ingeniører på Aibels kontor i stavanger.

-Vi har fått levere denne modulen praktisk talt før planlagt dato. Vi har vært klar lenge nå og bare ventet på at Sleipnir skal hente den. For oss et dette en ganske spesiell dag, sier han.

Se timelapse av det historiske løftetIngen premitteringer i Aibel


Siden utbruddet av koronaviruset har mange bedrifter sett seg nødt til å permittere ansatte. Aibel sendte i midten av mars måned ut permitteringsvarsel til 1 500 ansatte. Nesten en måned senere kan Sandvik bekrefte at ingen er premittert.

- Per nå har vi ingen ute i permisjon. Vi jobber knallhardt hver dag for å passe på at vi klarer å holde folkene våre i arbeid og følger alle krav fra myndighetene for å sikre at vi ikke får smitteutbrudd på verftet vårt, sier han.

 

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund