Vikaneset får regionens største bryggeanlegg

02.10.2019
Daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee, merker en økende interesse for bryggeinvesteringer i regionen.
Det nye anlegget skal etter planen stå ferdig til vinteren, og vil ha plass til rundt 125 fritidsbåter.
Bryggeutviklingen i Skjoldavika kommer i forbindelse med utbyggingen av 69 tomter på Vikaneset i Vindafjord. Tomteutvikler Vikaneset Panorama AS står også for byggingen av et nylig ferdigstilt kaianlegg som skal forankre flytebrygger og utriggere for rundt 125 båtplasser. Havneutstyret - som også omfatter redningsstiger, redningsbøyer og strømsøyler - leveres av Wee Marine AS i Tysvær. Utover Skjoldavika skal havnen i Ølensvåg utvides med 15 båtplasser.

Daglig leder i Vikaneset Panorama AS, Arne Gunnar Habbestad, ser frem til å komme i gang med havna. - Selve tomteutviklingen startet på Vikaneset i 2009, og vi har i lang tid planlagt havneanlegget som skal ligge her. Over flere år har vi også utviklet en molo med steinmasser fra utbygging i området. Boligfeltet på Vikaneset inneholder hele 107 boenheter fordelt på leiligheter og rekkehus, og det var helt naturlig for oss å planlegge en egen havn for fritidsbåter i nærheten, sier Habbestad.

Nå gjenstår kun de siste kommunale godkjenningene, og etter planen skal første del av bryggeprosjektet, som utgjør rundt 50 båtplasser, stå klart i februar 2020. Bryggeplassene skal selges separat og uavhengig av boligprosjektet.

Daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee, merker en økende interesse for bryggeinvesteringer i regionen. - Havneprosjektet i Skjoldavik er det største i regionen på flere tiår, og vil gi plasser til fritidsbåter i mange størrelser. Nå skal produksjonen av bryggekomponentetne i gang, og vi venter å starte opp så snart alle godkjenninger er på plass, sier Wee og fortsetter - Dette er det fjerde store bryggeprosjektet vi er involvert i dette året, så man kan trygt si at interessen for båt og viljen til å investere er til stede i regionen.

Bildene under viser daglig leder i Vikaneset Panorama AS, Arne Gunnar Habbestad, og kaianlegget i Skjoldavik.Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund