Viktig kontrakt for SubseaPartner

17.06.2020
Haugesund-selskapet skal fjerne bunnrester på produksjons- og lagringsskip i sørfylket
SubseaPartner er tildelt en leverandørkontrakt for bemannede dykkeoperasjoner i forbindelse med Ocean Installer og Baker Hughes hovedkontrakt for Balder Future med Vår Energi, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Kontrakten innbefatter hele arbeidspakken som innebærer planlegging, samtlige innkjøp og gjennomføring av operasjonen.

Det er i forbindelse med produksjons- og lagringsskipet Jotun A sin ankomst til Åmøyfjorden utenfor Stavanger at SubseaPartner skal utføre sitt oppdrag.

Skipet skal klargjøres for dokking på Rosenberg Worley som følger en planlagt oppgradering. Dykkere skal fjerne gjenværende rester av kjettinglenker og risere etter frikoblingen offshore.

SubseaPartner har tatt charter på Olympic Challenger som operasjonssenter og forpleining støtte sammen med sine egne fartøyer LDC Venturer og DSV Risøy.

Planleggingen startet for snart 5 måneder siden. Over 60 dykkere, dykkerteknikere og dykkeledere er engasjert for å jobbe døgnkontinuerlig for å gjennomføre operasjonen på en trygg og effektiv måte.

- Kontrakten er blant årets viktigste for SubseaPartner og vi er samtidig glade for å tildele kontrakter til våre lokale underleverandører som Reach Subsea, Claxton Engineering og Skyssbaatservice.

For SubseaPartner som en liten bransjeaktør å regnes som, er denne tildeling en bekreftelse på at vår verdikjede er LEAN og samtidig leverer på et høyt kvalitativt- og kvantitativt nivå. Kompleksiteten i denne operasjonen er mest av logistisk art, men omfanget er stort og omfattende.

-Med de rammevilkårene som gis av kunde og myndigheter kan vi planlegge og gjennomføre etter de strengeste industristandardene under streng myndighetsregulering.

Dette gir oss veldig god kontroll på risikoer knyttet til dykkeoperasjoner sier Ole Morten Skogland, Chief Commercial Officer i SubseaPartner
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund