- Tiltro til nye eiere

31.10.2008
- Det er her hjernekapasiteten er, den er ikke lett å flytte. Derfor har jeg stor tro på at Deep Ocean vil forbli og vokse i Haugesund, selv om vi ikke lenger har lokale eiere.

Kommersiell direktør Rolf Ivar Sørdal var klar i sine spådommer etter det mye medieomtalte oppkjøpet av DeepOcean tidligere i år, da han møtte medlemmene i Petroleumsforeningen på HSH nylig. Der snakket han om overgangen fra ”Sydvest til Cowboyhatt”.
Sørdal åpnet med å snakke om Stolt Offshore og konsekvensene av flyttingen fra Haugesund i det forrige århundret og avsluttet med beroligende meldinger om Deep Oceans framtid etter oppkjøpet av det Houston-baserte selskapet Trico Marine.
- DeepOcean var i bunn og grunn i spill fra dag 1 på grunn av eiersitsen. Ingen av aksjonærene hadde mer enn 20 prosent, og vi var utsatt for oppkjøp gjennom hele vår vekstperiode etter at vi ble børsnotert, sa Sørdal.
-
Oppkjøp
Han orienterte om prosessen som startet med DOFs oppkjøp av nær 40 prosent av Deep Ocean-aksjene i vår og arbeidet med å se seg om etter alternativer. At det lyktes å selge selskapet til en utenforstående kjøper mot hovedaksjonærens vilje, er en prosess som er blitt lagt merke til i mange miljøer.
- Men vi ble en ”happy family”, sa Sørdal. Aksjonærene fikk økt verdien på porteføljen sin med 28 prosent, Haugesund blir Tricos hovedbase for utviklingen av subsea-teknologi og DOF tjente 100 millioner kroner.

Større
Sørdal redegjorde også for Tricos virksomhet og fortalte at selskapet i praksis kjøpte et selskap som var større enn seg selv, da det overtok DeepOcean. Trico har i dag 60 skip, og jobber over hele verden i områdene subsea-teknologi (hovedkontor Haugesund), tauing og supply (hovedkontor Houston) og grøfting og legging av fleksible rør (hovedkontor Darlington, England).
Fra før har selskapet 240 ansatte i Norge, som er den største geografiske enheten i selskapet.
- Vi er tilfreds med våre nye eiere, vi skal utvikle selskapet i Haugesund, skatteinntektene kommer her og vi har skapt trygghet for våre ansatte, sa Sørdal.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland