Aibel vil doble omsetningen på tre år

01.10.2010
De neste tre årene vil Aibel doble omsetningen. I dag handler selskapet for rundt 400 millioner kroner lokalt og vil ansette 100 nye ingeniører og 250 produksjonsarbeidere.

Teknisk leder Kjetil Jacobsen spådde en lys framtid for bedriften i Haugesund på HNs Næringscafe på Høvleriet fredag. Et femtitalls fremmøtte fikk høre om Aibels ambisjoner, og de er ikke snaue.
- Vi omsetter i dag for rundt 7 milliarder kroner på konsernbasis. Vi har ambisjoner om å doble dette tallet innen tre år. Hvis lokalandelen vokser proporsjonalt kan virksomheter her på Haugalandet også regne med et dobbelt så stort leveransevolum som i dag, sa Jacobsen.

Jacobsen, som har ansvaret for 2000 mann i Aibel, begrunner optimismen med de forventede kontraktstildelingene i Nordsjøen.
- Det skal skje veldig mye der ute de neste årene. Fra 2015 skal det investerer rundt 250 milliarder årlig. Dessuten vokser det fram et marked for fornybar energi. Både på vedlikehold og konstruksjonssiden har vi ambisjoner om å være en sterk aktør her, sa Jacobsen, som også viet utbyggingen på Garpaskjær stor oppmerksomhet.
- Garpaskjær kan bli et kompetansecluster. Vi tror det er mulig å bygge opp et høykvalifisert ingeniørmiljø som vil trekke til seg bedrifter og kloke hoder fra andre steder av landet, sa Jacobsen.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland