Bølgevarsel gjør kysten tryggere

Kystverket har gjennom samarbeid med forskningsstiftelsen Polytec , BarentsWatch, Bouvet og , Meteorologisk institutt utviklet et bølgevarsel som gjør det lettere å ferdes trygt på havet.

Skrevet .

Anvendt fysikk og MetOcean ekspertise fra Polytec gjør det tryggere å ferdes med båt langs kysten. Ved bruk av ny teknologi kan informasjonen nå presenteres og distribueres mer fleksibelt

«Dette er en fin anerkjennelse av vår posisjon som det fremste kompetansesenteret innen bølger i Norge. Vi har brukt mye egen tid og penger på å utvikle metodikk og teknologi og det er kjekt å se at det blir samfunnsmessig verdi utav dette skriver  adm.dir i Polytec Gunnar Birkeland i en pressemelding.Det er Torleif Lothe hos Polytec som er prosjektleder og «hjernen» bak teknologien som gjør dette mulig.

Polytec MetOcean er bla fast leverandør til Statoil og andre store aktører offshore operasjoner og feltutbygginger.En svært stor andel av utbyggingen på NCS er basert på Polyte MetOcean Design Basis.

«Vi ser en stigende etterspørsel for vår kompetanse om forhold på ulike havområder verden over som øker effektiviteten til offshore operasjoner ved bedre tilpasset design for nybygg eller ved profesjonell vurdering av operasjonsvinduet» avslutter Birkeland.