Bilde sakset fra NRK i programmet Lindmo, der Ingvild Tennfjord var gjest sammen med Bjarne Brøndbo og Bjørn Sundquist.

Ingvild Tennfjord er konferansier på Haugalandskonferansen, og en av Norges mest leste vinskribenter. Hun oppfordrer oss til å finne en ny smak.

Skrevet .

Ingvild Tennfjord er en prisbelønnet journalist, forfatter og sommelier. Vinspalten hennes Vinskolen når 1 million lesere hver uke gjennom landets største aviser. På Haugalandskonferansen 9. mars skal Tennfjord både ikle seg rollen som konferansier og holde foredrag om likheten mellom folk og vin.

Vi stilte henne følgende spørsmål:

Kompliserer det norske folket vin i for stor grad? Eller tvert imot, setter vi oss ikke nok inn i vinens verden?

Den største myten om vin er at du må ha en spesiell god nese, eller godt hode, for å forstå vin. Myten er så innarbeidet at mange ikke tør prøve en gang. Dermed renner en elv av nytelse forbi, og den lille gruppen som kan mye om vin, ender opp med alle de gode flaskene. Det vil jeg gjøre noe med.

Hvilke vintyper eller områder burde vi ha drukket mer vin fra?

Gjennom ditt lokale pol har du tilgang til mer enn 17.000 produkter. Likevel velger de fleste de samme tre vinene, igjen og igjen. Så min oppfordring blir denne: finn en ny smak! Spør om hjelp på polet. Gå på et vinkurs. Det er så mange gode smaker du ennå ikke har kjent.

Hva er den største tabben en vinskribent kan gjøre (etter din mening)?

I vår tid er vin blitt en sosial markør like mye som smak og nytelse. Å bare skrive for de innvidde synes ikke jeg noe om. Spesielt ikke hvis du har en bred kommunikasjonskanal. Hjelp publikum inn. Ikke trekk stigen opp etter deg.

Hvilke paralleller ser du mellom ulike mennesketyper og ulike typer vin?

Jeg sammenligner ofte vin med folk. Og når jeg sier til de som kommer på vinkursene mine at en vin kan ha en kropp, skjønner de umiddelbart hva jeg mener. Vin er enklere og mer forståelig enn mange tror. Heldigvis. For det er akkurat slik det skal være.

Her kan du finne fullt program og påmelding til Haugalandskonferansen 9. mars