IKEA vil selge mer på Haugalandet

23.04.2010
Det er ingen planer om en IKEA-etablering på Haugalandet. Men varehusssjefen på Forus vil gjerne selge mer på Haugalandet nå som IKEA Kristiansand vil ta en stor del av markedet i sør.

Et femtitalls tilhørere benket seg i formiddag til næringscafe på Bodegaen for å høre varehussjef Hans Inge Skadberg snakke om IKEA og Haugalandet. Etter å ha fortalt om storkonsernets forretningsfilosofi og utbredelse, kom han inne på den aktuelle markedssituasjonen i Sør Norge.
- IKEA har fem varehus i Norge med det som i høst blir bygget i Kristiansand. Vi har ingen planer om ytterligere vekst i området Kristiansand til Trondheim. Veksten kommer først og fremst i områder med stort kundepotensiale i utlandet , og Kina har særlig fokus nå, sa Skadberg.
IKEA har i dag 301 varehus i hele verden og 134.000 ansatte. I Norge nådde omsetningen i fjor 5.5 milliarder kroner og her i landet er det 2300 ansatte. Skadberg håper å få bygget et nytt varehus på Forus, men der er utbyggingen i konflikt med myndighetenes bestemmelser.
Skadberg ble spurt om konkurransen fra søsterbedriften i Kristiansand vil få IKEA til å satse harderepå Haugalandet.
- Vi utelukker ikke visse markedsframstøt. Haugalandet blir viktigere for oss og kommunikasjonene vil bringe regionene stadig tettere på hverandre,sa Skadberg, som ikke ville ut med tall for hvor stor handelen fra folk på Haugalandet er.
- Vi går aldri ut med tall fra de forskjellige varehus, sa Skadberg.

HNs næringscafe framsto i ny innpakning denne gang, og prosjektleder Bernt Jæger er godt fornøyd med responsen.
- Gode tilbakemeldinger. Folk syntes maten var god, det samme var innhold og regi, sier Jæger.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland