- Skal bli en flott feiring av musikken og fellesskapet

04.07.2021
Årets Sildajazz skal nå alle publikumsgrupper.
Produsert av: 

Aller mest håper arrangørene at den 35. Sildajazzen blir en flott feiring av både fellesskapet og musikken.

- Vi ønsker rett og slett å tilby kvalitet til flest mulig ulike publikumsgrupper. Vi mennesker er forskjellige, men alle fortjener kvalitet, sier festivalsjef Andreas R. Meland

Arrangørene har store ambisjoner for årets festival fra 11. til 15. august og ser aller mest frem til å samle folk igjen.

For som Meland sier:

Det skal mer til enn en pandemi for å knekke Sildajazzen.
- Årets festival blir en etterlengtet feiring av fellesskapet og musikken. Vi har et stort og variert program, og gleder oss til å samle folk igjen etter halvannet år med alt for mye sofasliting og isolasjon. Musikk løfter oss, gir oss glede og trøst. Sjelden har vel musikken vært viktigere enn nå, sier han.

Sildajazz legger opp til en litt åpnere festival enn den som ble gjennomført i fjor, med norske artist- og musikernavn i ulike settinger både inne og ute.

-At bredden er stor kjennetegner årets Sildajazz. Fra Nils Petter Molværs og Jaga Jazzist sin dynamiske elektronika-dynkede musikk, til Solveig Slettahjells váre balladejazz. Fra Odd Nordstogas medrivende viserock til Maja Ratkje og Stian Westerhus sitt sjangerløse akustiske univers. Kari Bremnes, Haugaland Storband, Knut Reiersrud, Ole Børud, Gjermund Larsen og kammerkoret Bocca er også sterke navn, sier Andreas Meland og fortsetter:

- Multiinstrumentalisten Stian Carstensen er like virtuos som han er munnrapp. Nils Økland er et verdensnavn fra Haugesund, og i år har vi utfordret ham til å gjøre fire ulike konserter. Pophåp som Isah og Hedda Mae kommer, og det blir et sterkt program for barn. Og så kommer Gabrielle! Programmet vårt er skreddersøm - her er det høydepunkter for alle, sier en entusiastisk Meland.

Sildajazz var en av få festivaler som en klarte å gjennomføre i fjor sommer, og det har aldri vært i tvil om at det skulle bli festival i 2021.

Hva betyr det at dere har erfaringene fra i fjor?

- Erfaringene vi gjorde i 2020 har gitt oss selvtillit og kanskje også gjort det enklere å lage en enda bedre festival i år – på tross av restriksjoner. I august er pandemien forhåpentligvis i ferd med å ebbe ut i Norge, men alle signaler tyder på at meteren vil bli stående – sommeren gjennom. Derfor har vi planlagt for et sittende publikum med avstand på alle konserter. Fokuset vårt er todelt. Vi vil at festivalen skal oppleves som trygg, men samtidig bruker vi mye energi på å gjøre festivalen så trivelig som mulig, sier han.
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund