Edda Goelo sjøsatt i Spania

18.07.2022
Edda Goelo ble nylig sjøsatt på verftet Astilleros Balenciaga i Spania.
Skipet vil fungere som base for turbinteknikere når de utfører vedlikeholdsarbeid på vindmøller til havs.
Bylig ble Edda Winds serviceskip Edda Goelo sjøsatt på  verftet Astilleros Balenciaga i Spania.  Sjøsettingsseremonien ved Balenciaga verftets hovedkvarter, ble marker med representanter for selve verftet, Siemens Gamesa, Iberdrola og det Haugesundsbaserte selskapet Edda Wind.

– Sjøsetting er alltid et spesielt øyeblikk i byggeprosessen, og en milepæl å feire. Vi er veldig fornøyde med å sjøsette vår andre SOV bygget av Astilleros Balenciaga, og å være vitne til Edda Winds andre sjøsetting i år. Nok en gang leverer vi på våre ambisjoner for selskapet og bransjen som helhet, sier Kenneth Walland, administrerende direktør i Edda Wind.

Edda Wind har et nybyggprogram på åtte fartøy i tillegg til Edda Breeze som ble levert i mai. Edda Passat og Edda Mistral levert i 2018. Balenciaga skal levere den første SOV, «Edda Brint » i august.

Edda Goelo vil fungere som basefartøy for vindturbinteknikere når de utfører vedlikeholdsarbeid på vindmøller til havs. I motsetning til de andre Edda Wind-fartøyene vil ikke Edda Goelo bli å se i selskapets vanlige oransje og gule farger; For første gang vil et Edda-fartøy bli malt blått og hvitt, i samsvar med Siemens Gamesas profilfarger.

Edda Goelo vil gå inn i en en femårskontrakt med Siemens Gamesa på vindparken Saint Brieuc fra  midten av 2023.

Fartøyet har plass til opptil 40 vedlikeholdsteknikere fra Siemens Gamesa og Iberdrola, pluss cirka 20 besetningsmedlemmer fra Edda Wind. Teknikerne utfører planlagte vedlikeholdsaktiviteter og andre forhold som måtte oppstå i løpet av de to ukene de tilbringer på vindparken. Etter disse to ukene erstattes av et annet team som tilbringer ytterligere to uker på vindparken, så det er alltid teknikere som betjener vindparken ombord.

– Dette er Edda Winds første SOV som går på langsiktig kontrakt med Siemens Gamesa, og vi ser frem til å samarbeide med en av nøkkelaktørene innen havvind, sier Kenneth Walland i Edda Wind.

Saint Brieuc vindpark, med 62  turbiner, vil ha en kapasitet på 496 MW, tilsvarende det årlige strømforbruket til 835 000 mennesker
Siemens Gamesa vil vedlikeholde vindparken Saint Brieuc i minimum 10 år. Kontrakten omfatter blant annet vedlikeholdspersonell, reservedeler og fjernkontrollservice.

- Vi er glade for å kunne ha Edda Goelo til vedlikehold av vindparken Saint Brieuc, som vi skal installere for Iberdrola, og at dette fartøyet er bygget i Bizkaia, noe som igjen viser Siemens Gamesas engasjement i forhold til Baskerland, sier John Paul Larrañeta , administrerende direktør for Services for Southern Europe and Africa hos Siemens Gamesa.
 
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund