Edda Wind sine nye skip går på kontrakt fra første dag

11.10.2024
"Vestri Enabler", som forventes levert i slutten av november 2024, går rett inn i kontrakt med mulighet for forlengelse.
Foto: Edda Wind
Skal også inn i det spennende taiwanske markedet.
Den første kontrakten gjelder fartøyet "Vestri Enabler", som forventes levert i slutten av november 2024. Varigheten av kontrakten er fire måneder, med mulighet for forlengelse. Dette innebærer drift rett fra verftet og gjennom vintersesongen i Storbritannia ifølge nettsiden til Edda Wind.

Den andre kontrakten gjelder fartøyet med byggenummer 967 (båten har ikke fått navn enda) som skal leveres fra Vard, Vietnam, i 2. kvartal 2025. Kontrakten er inngått med en ikke-offentliggjort kunde for operasjon i Taiwan. Denne kontrakten markerer Edda Winds inntreden i det taiwanske markedet, som forventes å vokse betydelig i løpet av de kommende årene. Oppstarten av operasjonen er knyttet til levering fra verftet. Varigheten av kontrakten er omtrent seks måneder, frem til slutten av 2025, med mulighet for forlengelse.

Adm.dir Kenneth Walland i Edda Wind ser økt anbudsaktivitet i markedet.

- Edda Wind opplever økt anbudsaktivitet, og vi er glade for å kunne rapportere om slike resultater, inkludert vår evne til å sikre full sysselsetting for flåten vår. Ikke bare viser disse kontraktene Edda Winds evne til å sikre charterkontrakter for våre nybygg ved levering fra verftet, men kontrakten for 967 markerer også vår inntreden i et nytt geografisk marked. Vi er naturligvis veldig fornøyde med å kunne kunngjøre disse to kontraktene, uttaler Walland.
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 Sør-Norge
Hydro
Eurojuris Haugesund