Et etterlengtet kombibygg er tatt i bruk

21.05.2021
Trond Jøsang (th), seksjonsleder for driftsavdelingen og Nils Bernt Stråtveit, seksjonsleder for arbeid og inkludering i Tysvær kommune representerer de to avdelingene som like før påske tok i bruk det nye Driftsbygget til Tysvær kommune i Aksdal Næringspark.
- Dette gir synergier som kommer mange til gode!
Produsert av: 

Bedre samhandling, samdriftsfordeler og motivasjon i arbeidshverdagen. Det er ikke få synergier et nytt bygg kan gi. Og selv om det bare er en måned siden de to kommunale avdelingene flyttet inn i det nye Driftsbygget til Tysvær kommune i Aksdal Næringspark, har de allerede fått en smakebit på hva som venter dem.

- Vi er godt fornøyd med det nye bygget og gleder oss til å ta det skikkelig i bruk fremover. Og at dette vil gi innbyggerne i Tysvær enda bedre tjenester, er vi ikke i tvil om, sier Trond Jøsang, seksjonsleder for driftsavdelingen og Nils Bernt Stråtveit, seksjonsleder for arbeid og inkludering i Tysvær kommune.

De representerer de to avdelingene som like før påske tok i bruk det nye Driftsbygget til Tysvær kommune i Aksdal Næringspark.
 

Kombibygg


Driftsbygget er et kombinert kontor og verkstedbygg og i tillegg er det satt opp 10 haller/garasjer. Selve driftsbygget er på ca. 1000 kvm fordelt på 2 etasjer og inneholder kontorer, kantine/møterom og garderober. Verksted/lagerbygget består av 10 haller med en samlet grunnflate på ca. 1200 m2. Her har de også en egen miljøstasjon og i tillegg et frittstående kaldtlager på ca. 700 m2. Driftsavdelingen tar seg av blant annet vann og avløp, park, vei, idrettsanleggene, bygningene og renholdet i kommunen og 40 medarbeidere har nå fått en ny arbeidsbase.

- For oss har arbeidshverdagen virkelig fått et løft. Før var vi lokalisert rundt omkring i kommunen og noen av oss hadde også kontorplass i brakker. Så at vi har fått oss et løft med dette flotte bygget, er det virkelig ingen tvil om. Bonusen er at vi nå har en fast base å forholde oss til, får bedre samhandling med hverandre og ikke minst setter vi pris på de nye garderobefasilitene. Det har rett og slett vært mangelvare før, sier driftsleder Trond Jøsang som kom fra en lignende stilling i Bergen kommune før han tok over som driftsleder i Tysvær.

- Jeg begynte i jobben for noen måneder siden og satt den første tiden på Rådhuset i Aksdal. Det fine nå er at siden flere av oss har flyttet arbeidsplassene våre til Driftsbygget, betyr at det blir ledige kontorer på Rådhuset som helst sikkert vil komme godt med, sier Jøsang.


Mer samarbeid


Også en av avdelingene for arbeid og inkludering (Aoi) har flyttet inn i Driftsbygget. Arbeidstreningavdelingen med 10 medarbeidere, har ansvar å legge til rette for dagtilbud for mennesker som av ulike grunner ikke er en del av det ordinære arbeidslivet.

Videre er hjelpemiddellageret også flyttet inn her. Både verkstedet og flere arbeidshaller kan tas i bruk til ulike arbeidsoppgaver. Dessuten er det mulig å få til et tett samarbeid med driftsavdelingen som kan ha med seg brukere på diverse oppdrag rundt omkring i kommunen.

- Dette er to avdelinger som tidligere hadde lite kontakt, men som nå er blitt samlokalisert med alle de fordelene det gir. Bare det at vi deler lokaler og ikke minst møtes i kantinen fører med seg at vi stadig finner flere måter å samarbeide på, sier Jøsang.
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund