Flytende havvind-kontrakt til Haakonsen Marine

30.09.2022
CEO i Haakonsen Marine (til høyre), Sveinung Haugvaldstad og COO Rune Midtun posisjonerer se for havvindmarkedet.
Men CEO Sveinung Haugvalstad mener utviklingen går for tregt
I september ble det klart at Westcon Yards sikrer seg sitt første prosjekt innen flytende havvind. Verftet skal sørge for fabrikasjon og installasjon av SeaTwirl sin nye S2x offshore vindturbin.
 
Nå melder nok et lokalt selskap om at de er involvert i leveransen.
 
I samarbeid med Westcon Yards, skal Haakonsen Marine AS gjennomføre marine operasjonene tilknyttet leveransen. Det skriver Haakonsen Marine i en pressemelding.
 
-Intensjonsavtalen mellom Westcon Yard og SeaTwirl markerer et viktig steg for Haakonsens Marine sin strategi om å etablere seg som en komplett leverandør inn mot offshore-vind segmentet, heter det i pressemeldingen.
 
Etter produksjonen av stålkonstruksjonene på Westcon Yards sitt verft i Florø, fraktes konstruksjonene til industriområdet på Dommersnes for videre installasjon og testing. Deretter skal vindmøllen taues til Marine Energy Test Centre (Metcentre) sitt område sør for Bokn for installasjon.
 
Haakonsen Marine har gjennomført operasjoner for maritim og offshore industri i over 25 år.
 
-Vi har et sterkt fokus på flytende havvind. Dette er vårt domene med tanke på kunnskap, sier han.
 

Utålmodig

 
Nå satser Haakonsen Marine for fullt på det kommende markedet innenfor flytende havvind og grønn energi. Men til tross for kontrakten på den lokale flytende havvindmøllen er CEO i selskapet, Sveinung Haugvaldstad, utålmodig.
 
-Vi ser at det går for tregt her i Norge. Så vi er nødt til å se mer på utlandet for å henge med, sier han fortvilet. Med den regjeringen vi har nå så går dette mye for sent. Ettersom ingen parker vil være oppe før om 6-7 år er vi nødt til å ha en fot i olje og gass for å overleve, sier han.
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund