Han vet hva som skal til for å ta bedre beslutninger...

29.08.2022
Jan-Ole Hesselberg er aktuell med boka Bedre beslutninger - og kommer til Leder & HR-dagen 6. oktober
På Leder & HR-dagen avdekker psykologspesialisten de usynlige kreftene som styrer valgene våre
 
Psykologen Jan-Ole Hesselberg er bl.a. kjent fra tv-programmer som NRKs «Folkeopplysningen» med Andreas Wahl og TVNorges «Typisk deg» med Petter Schjerven.

Hesselberg er for tiden i gang med en doktorgrad i beslutningspsykologi. Nylig ga han ut boka «Bedre beslutninger». Der forklarer han blant mye annet hvordan hjernen tar snarveier som leder oss inn i tankefeller.

Vi fortsetter å gå i de samme fellene
Ifølge Hesselberg tar vi rundt to millioner bevisste valg i løpet av livet. Disse påvirkes i stor grad av mye vi ikke er bevisst på og klar over.
-De fleste har nok fått med seg at beslutningene våre påvirkes av irrelevante faktorer utenfor vår kontroll, men jeg tror ikke omfanget og betydningen av det har sunket inn. Vi fortsetter i alle fall å gå i de samme fellene, fastslår Hesselberg.  

Beslutningskvalitet i grupper
Mange av valgene vi foretar oss, spiller liten eller mindre rolle, men en god del betyr mye for oss selv – og for andre. Ikke minst i arbeidslivet! Derfor er det overraskende at ikke flere bedrifter og organisasjoner tar et kritisk blikk på beslutningsprosessene sine og de usynlige kreftene som påvirker valgene våre. Vi er rett og slett for dårlige til å måle beslutningskvalitet – selv om det ofte er ganske enkelt, sier han - og tilføyer;  -Forbedringspotensialet er størst i hvordan vi jobber sammen i grupper. Det er i slike situasjoner de viktigste beslutningene tas og det er der vi gjør de største feilene. 

6. oktober kommer Jan-Ole Hesselberg til Leder & HR-dagen for å gi større innsikt i og råd om hvordan hjernen fungerer i beslutningsprosesser – og hvordan vi skal ta bedre beslutninger.
Mer om programmet kan du lese her
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund