Innspill til ny forbindelse til Risøy?

26.01.2023
Ny forbindelse til Risøy fra søre enden av Risøy til krysset Salhusveien-Storasundsgata. Broen ses i bakre del av bildet. Illustrasjon: Norconsult
Høringsfrist allerede 29. januar. Har du innspill bør du melde fra nå
Det har lenge vært et behov for å pensjonere eksisterende Risøy bro for tungtransport, ifølge ekspertene. Broen er dimensjonert for både mindre og færre tunge kjøretøy, men saken har dratt ut i tid.

Nå har Haugesund kommune ute et ‘offentlig ettersyn av reguleringsplan’ for ny forbindelse til Risøy. Forbindelsen vil berøre søre halvdel av Risøy og krysset Salhusveien/Storasundsgata. Dette er en del av en større regulering, ikke bare ny bro, ifølge byplanlegger Mathias Bjørkli i Haugesund kommune.

Mange berøres
Mange i næringslivet berøres når det nå planlegges for ny forbindelse. Enkelte næringsdrivende blir hindret, mens andre blir fornøyde og kan ekspandere. De som har innspill må uansett melde inn disse innen søndag 29. januar.

– Vi har fått noen innspill allerede, og regner med at flere kommer før fristen går ut, sier Bjørkli, og opplyser om at ny forbindelse tidligst vil være klar for byggestart i 2026, hvis alt går etter planen.

HER kan du se alle dokumentene som er lagt ut til høring.
 
Samferdsel
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund