Kake på jobb er ikke nok!
18.08.2023
Solveig Røkenes og Stian Lauknes i iteam.
-Vår største styrke er at vi har global kompetanse, på lokalt nivå. Det tror jeg alle føler på - og er stolte av, sier Røkenes, som jobber med HR.
For å forsterke dette arbeidet har iteam inngått et samarbeid med organisasjonen Great Place to Work. For å bli sertifisert må en score over 70% på denne testen. iteam er stolte av at de klarte det med god margin på første forsøk.
iteam har satt seg et ambisiøst mål om at de skal ha IT-bransjens beste og mest motiverte medarbeidere.
-Og da holder det ikke bare med kake på jobb?
-Nei, sier hun og ler.
Røkenes sitter i Haugesund og jobber med rekruttering og talentutvikling i hele iteam. På mange måter er hun et godt eksempel på hva iteam ønsker å være; lokalt til stede, med en vid og bred forankring i hele Norges land. Det finnes mange “Solveiger” i iteam - som jobber ut fra sitt geografiske område, og som har mulighet for å hente ut kompetanse og synergier i resten av organisasjonen.
Ærlighet varer lengst
-Vi har flere samarbeidsfora i selskapet, der ulike faggrupper kan dra nytte av hverandres kompetanse og erfaring, forklarer Røkenes.
Hun har gjort seg mange tanker om hvordan de jobber og løfter hverandre gjennom fellesskapet.
-Vi jobber også i grupper på tvers av kompetanse. Jeg tror kanskje noe av forklaringen til et godt arbeidsmiljø ligger i følelsen av å alltid vite at du har noen som vil hjelpe deg, noen som alltid tar seg tid når du står fast, sier hun og utdyper;
-Når du vet at du har dyktige folk rundt deg som du ikke bare kan spørre, men som også ønsker å bli spurt - da er du ikke alene lenger, forteller hun.
I kjølvannet av både pandemien, men også som en konsekvens av spredt geografi - iteam har lokasjoner fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør, vektlegger IT-selskapet viktigheten av å faktisk møtes.
-Teams-møter er bra, men i lengden holder det ikke. Jeg tror vi gjør klokt i å vektlegge at våre kolleger faktisk får møte hverandre. Det gir en helt annen trygghet når vi mennesker ikke bare kjenner hverandres kompetanse, men også personen. Da er det mye lettere å ta den telefonen, be om det møtet og lufte noe som er vanskelig, slår Røkenes fast.
Vilje til vekst
Røkenes forteller om et it-selskap som er i en betydelig vekstfase. De siste 12 månedene har iteam gjort flere oppkjøp. Det gir økt slagkraft, men krever også en bestemt mentalitet hos de som vil jobbe hos iteam. Hun beskriver en arbeidshverdag hvor kolleger har gått vekstprosessen i møte med en grunnleggende positiv holdning. Da henger naturligvis følgende spørsmål i lufta: Hvorfor har det gått så bra? Norge er som kjent et langt land. Det kan være stor forskjell når fjell, fjord og lokale forhold spiller inn.
-Her er vi nok inne i kjernen på vår styrke; Vi anerkjenner og dyrker de lokale forskjellene. Holdningen i iteam er at medarbeiderne er genuint interessert i å bli bedre kjent: dele kunnskap og søke kunnskap, når det trengs. I tillegg får vi være med å bygge et nytt selskap, der vi opplever at vi har et ord med i laget. Det er klart det motiverer, sier Røkenes.
Evig jakt på de gode hodene
IT-kompetanse er attraktiv arbeidskraft i et rødglødende arbeidsmarked. Hva skal bedrifter lokke med når lønn og frynsegoder til slutt er noenlunde like? Dette er spørsmål som bør kverne rundt i alle ledergrupper. Solveig har gjort seg noen tanker.
-Vi jakter på folk som både har engasjement og motivasjon, som de fremfor alt vil dele. Så hva betyr det i praksis? spør hun retorisk.
-Jo, at drivkraften og innsatsen er styrt av følelsen av å nettopp være en del av et fellesskap. Det er jo nettopp derfor helheten i iteams kompetanse er mer enn summen av bestanddelene. I et slikt arbeidsmiljø kan vi få til alt, avslutter Røkenes.