Knuste omsetningsrekord

17.11.2022
Markedsansvarlig i Skanfil Auksjoner, Joacim Aursland. Her avbildet under et innlegg på Markedsføringsdagen 2023.
Vill budgiving i salen da Skanfil Auksjoner avholdt sin høstauksjon
Skanfil Auksjoner avholdt sin Høstauksjon 9. – 12. november, og tidligere omsetningsrekord på vel 15 millioner ble knust med nesten 50 %.

- Totalt har vi omsatt for ca. 22 millioner kroner inkl. salær, sier en fornøyd økonomisjef i Skanfil-konsernet, Nina Haug i en pressemelding.

Høstauksjonen bød på over 5000 kvalitetsobjekter av mynter, sedler og frimerker, og det var særlig under frimerkedelen at det tok av i auksjonssalen. Mange budgivere, både i salen og på telefonen, sto klare med budskiltene sine, og en rekke objekter ble budt opp til skyhøye beløp.

- Det var god stemning i salen og vi hadde kunder fra både inn- og utland. Vi hadde flere enkeltbrev som ble solgt for over 100 000 kr stykket, det dyreste endte på nesten 300 000 kroner, så frimerkenes tid er langt fra over.

Auksjonens høyeste pris ble oppnådd på en sjelden kinesisk mynt fra 1914. Den gikk til slutt for 640 000 kr inklusive salær, mens en annen kinesisk mynt ble solgt for i underkant av 150 000 kr.

- Vi har markedsført oss godt på utenlandske salgsplattformer, og det har gitt oss flere hundre nye kunder. Kinesiske mynter er populære, og akkurat disse to myntene ble kjøpt tilbake til Kina, avslutter markedsansvarlig i Skanfil Auksjoner, Joachim Aursland.


Auksjonens dyreste objekt, en sjelden kinesisk mynt fra 1914, solgt for 639 600 kr.


Brevet som gikk for nesten 300 000 kr, solgt til utenlandsk samler av norsk filateli.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund