Mitt Italia: Breiflabb Kjaker

13.02.2021
Se månedens oppskrift fra næringslivsmagasinet Jobb & Næring
Breiflabb er en fisk som før i tiden ble sett på som ufisk og hadde kallenavnet «sjødjevelen», og det var ikke uvanlig at fiskere kastet denne tilbake til sjøs. Men nå har breiflabb blitt favorittfisken til mange og blir av kokker sett på som en delikatesse.

Det finnes mengder av oppskrifter med forslag på hvordan man kan tilberede denne kjøtt-fyldige fisken. I denne oppskriften vil jeg bruke kjakene til breiflabben, noe man får kjøpt på fiskebutikken. Får du ikke tak i kjaker kan man selvsagt bruke kjøttstykker fra halen.


INGREDIENSER 4 PERSONER

  • 4 stk breiflabbkjaker a 150-200 gr pr. stk.
  • 6 stk sjalottløk4 stk spiss paprika
  • 400 gr aspargesbønner
  • Olivenolje
  • Persille
  • Sitronsaft
  • Salt & pepper


SLIK GJØR DU:


Størrelsen på breiflabbkjaker varierer og får du ikke tak i store kan du kjøpe flere små og heller ha to stk per porsjon. De på ca 150 gram pr stk synes jeg er fin størrelse.

Dryss salt og pepper på breiflabbkjakene. Stek de godt på begge sider. Ha de deretter i ildfast form og stek i ovnen på 150°C i ca 7-8 minutter, er de store trenger de noen ganger litt lengre tid. La de hvile litt før du serverer.Mens fisken stekes tilbereder du grønnsakene.

Fres finhakket sjalottløk i olivenolje. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Ha de kokte aspargesbønner over i gryten med løk. Smak til med salt og pepper i tillegg til litt sitronsaft.

Del spiss paprika på langs. Grill de på en grillpanne på veldig høy varme (har du ikke grillpanne kan du bruke stekepanne). Når de er grillet godt på begge sider legger du de over på en tallerken.

Dryss på salt, pepper og hell over litt olivenolje.

Persilleolje lages ved at du dypper persille i kokende vann i noen få sekunder. Ha den deretter over i en bolle med isvann. Press ut alt vann fra persille. Ha den i en blender sammen med olivenolje. Kjør ingrediensene i blender til oljen blir grønn og fin.

Sil oljen og den er klar til servering.Legg grillet paprika og aspargesbønner på tallerken, topp med breiflabbkjaker. Press litt sitronsaft over fisken. Ha på litt persilleolje.En smaksrik og delikat fiskerett

Buon Appetito!
 


Vinanbefaling:


Casamatta Rosso 2019

Varenummer hos vinmonopolet: 5905001(Finnes i hyllene på de fleste polutsalg)

Pris: 144,90

Casamatta Rosso er en økologisk rødvin laget på druen sangiovese. Produsenten er det karismatiske norsk- italienske vinmakeren Bibi Graetz.Med sin saftige og fruktdrevne smak av røde bær og kjernefrukt er Casamatta Rosso perfekt følge til hvit fisk, og breiflabbkjakenes tøffe smak passer perfekt. Casamatta Rosso sitter også som et skudd til andre smaksrike retter av hvit fisk, samt retter av lyst kjøtt, svin og kylling. En allround vin hvor man får mye for pengene.
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund