Mitt synspunkt: Ta ferien i egen region

27.06.2021
Les synspunktet til reiselivssjefen i sommerutgaven av næringslivsmagasinet
Å navigere i en bransje som har stått i knestående gjennom pandemien har vært utfordrende, men det har også dukket opp flere lysglimt på denne kronglete veien. Jeg kunne snakket om et reiseliv i endring med økt fokus på digitalisering og bærekraft, men velger i all enkelhet å bruke spalteplassen til å komme med en oppfordring til deg; ta ferien i egen region.

Haugalandet er en region proppfull av gode opplevelser og med et vertskap som er engasjerte og tilpasningsdyktige. For når man møter motgang, og kriser oppstår har man to valg; stoppe opp og vente på at alt skal bli som før eller tilpasse seg situasjonen man er i og gjøre det beste ut av det.

Heldigvis er reiselivsaktørene på Haugalandet opptatt av, og god på sistnevnte!

I år som i fjor er det Norgesferie som gjelder. Engasjerte og lidenskapelige aktører, målrettet markedsaktivitet, og den kontrastfylte naturen er alle ingredienser i det som vi tror og håper vil være oppskriften på en travel og minnerik sommer. For Norgesferie betyr nødvendigvis ikke at du må pakke bilen å kjøre timevis til Sørlandet, Østlandet eller Lofoten. Norgesferie kan også være å tilbringe tid på hjemmebane og utforske egen region. Ferie handler i hovedsak ikke om hvor man reiser, men å bryte ut av hverdagsrutiner og oppleve noe nytt med nære og kjære.

For du trenger ikke reise langt for å klatre en av Norges tøffeste Via Ferrata løyper, oppleve kritthvite strender og krystallblått hav, spille minigolf på Europas største minigolfanlegg, overnatte i en dome med havet som nærmeste nabo og gli inn i solnedgangen på SUP, eller guidet tur på sykkel. Nevnte jeg forresten våre idylliske øysamfunn Røvær og Utsira? Så nært, men likevel så annerledes. Kanskje det er nettopp i år du skal ta turen her?

Opplevelsene på Haugalandet er mange og varierte, og jeg garanterer at du vil ha nok av gode opplevelser å fylle sommeren med. Benytter du deg av tilbudene i regionen vil dette også ha en rekke positive ringvirkninger; arbeidsplasser bevares og skapes, det gir muligheter for produktutvikling som igjen resulterer i at attraktiviteten til regionen øker. Gode og varierte tilbud gir en levende region som både kommer lokale og tilreisende til gode. Vinn, vinn her altså!

Min oppfordring til deg er derfor å ta ferien i egen region. Utforsk alt det spennende du har utenfor døren, og jeg er sikker på at du vil oppdage nye skatter på veien. Norgesferie på Haugalandet trenger ikke å være en reserve plan, plan B til den opprinnelige sydenturen eller weekenden man pleier å ha, men et foretrukket og lett tilgjengelig reisemål året rundt.

God Norgesferie – på Haugalandet så klart!
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund