Ny kontrakt sikrer Edda Fides arbeid ut 2022

06.01.2022
Det spesielabygde hotellskipet Edda Fides, her seilende gjennom Karmsundet.
Foto: Øyvind Sætre
Markedet bedres etter en utfordrende periode med mindre aktivitet.
Edda Accommodation har sikret ny kontrakt med Saipem for det spesialbygde hotellskipet Edda Fides, ifølge en pressemelding fra selskapet. Edda Fides er verdens første hotellskip av denne typen, og har kapasitet til å innkvartere 600 personer. Skipet driftes av Østensjø Rederi.

Edda Fides er for tiden på kontrakt med Equinor, hvor hun huser arbeidere på Melkøya i Hammerfest. Kontrakten med Equinor avsluttes i løpet av første kvartal, og skipet skal videre til Australia på kontrakt for Chevron. Her skal hun fungere som offshore hotell med overnatting og tilhørende fasiliteter, i forbindelse med et vedlikeholdsprosjekt på plattform.

Den nye kontrakten med Saipem har oppstart i andre halvår 2022, og Edda Fides vil da gå inn i arbeid på Tortue-feltet i Mauritania/Senegal. Kontrakten er fast på 6 måneder + opsjoner, noe som betyr at skipet er sikret arbeid ut 2022.

En gledelig nyhet at markedet nå bedres, etter en utfordrende periode med mindre aktivitet, uttaler Sveinung Zahl, Fleet Manager Towage and Accommodation.
 
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund