Reach Subsea inngår leieavtale med Agalas

13.11.2023
100 meter langt og 21 m bredt skip med 150 tonn AHC kran. Losji 100 personer.
Tre til femårs leiekontrakt inngått på et avansert IMR/Survey-fartøy

Reach Subsea har formalisert en strategisk avtale med Agalas om leie av et avansert IMR/Survey-fartøy med lave utslipp i en tre- eller femårig kontrakt. Den nyskapende avtalen, som forventes å styrke selskapets globale tilstedeværelse, inkluderer levering av fartøyet tidlig i 2026.
 

Fartøyet, designet ved Sefine Shipyard i Tyrkia i samarbeid med NSK Ship Design, vil være utstyrt med førsteklasses løfteutstyr, inkludert en 150-tonns AHC-kran, og tilpasses for bruk innenfor fornybar energi, olje og gass, samt dyphavskartlegging. Dens unike evne til å operere på både metanol og et kombinert MGO/batterisystem understreker Reach Subseas engasjement for bærekraft og klimavennlige løsninger.
 

Jostein Alendal, administrerende direktør i Reach Subsea, uttrykte i en pressemelding, entusiasme for det kommende fartøyet. Han understreket at det er et nøkkelelement i selskapets visjon for "bærekraftig tilgang til havet". Han påpekte også at dette initiativet, sammen med de kommende Reach Remote-fartøyene, vil bidra betydelig til å redusere selskapets totale utslipp.
 

Administrerende direktør i Agalas, Mats Nygaard Johnsen, delte optimismen og vektla kontraktens betydning som et stort skritt mot bærekraft, teknologisk innovasjon og bransjevekst. Han fremhevet partnerskapet som pionerarbeid i en ny æra for subseaservice.

Avtalen er fortsatt under endelig godkjennelse fra SR Bank, Eksfin, og SpareBank 1 Nord-Norge. Både Reach Subsea og Agalas ser frem til det positive samarbeidet og de potensielle positive effektene av dette avanserte lavutslippsfartøyet på bransjen og miljøet.

Les også nyhetssaken om Reach Subseas økte driftsinntekter på 79% her.

Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund