Reduserer strømforbruket med over 1 million kilowattimer

18.09.2024
Aslak Askeland, hotelldirektør på Quality Maritim Hotel, er godt fornøyd med energisparingen de har fått til så langt dette året.
- Lavere fotavtrykk er viktig for oss.
Det er en entusiastisk Aslak Askeland, hotelldirektør på Quality Hotel Maritim, Næringsforeningen møter en tidlig morgen denne uken. Med relativt enkle grep har de redusert strømforbruket med nærmere 35 prosent så langt dette året.

- Vi har byttet ut enormt med lyskilder på hotellet. Bare i spisesalen har vi byttet 230 spotter til LED-lys. I hotellkoridorene og de fleste møterom har vi også byttet til LED-lys. Vi har også skiftet ut store deler av ventilasjonsanleggene slik at de er mer moderne og energieffektive, sier Askeland.

Den største energibesparelsen er varmepumpen som har fått seg en oppgradering.

- Vi har sjøvannsinntak fra Smedasundet, noe vi har hatt i flere år. Når varmepumpen fikk seg en oppgradering og nyere teknologi, ble det store besparelserer i strømforbruket. 

Hotellet har sammen med Caiano Eiendom også gjort flere grep.

- Vi produserer en del strøm gjennom det nye solcelleanlegget vi fikk installert på taket vårt i mai dette året. Om noen dager passerer anlegget 100 000 kwt, så vi heier på sol de neste dagene, sier Askeland smilende.

Hovedoppvaskmaskinen går så og si døgnet rundt, og også her har hotellet gjort investeringer som lønner seg.

- Vi byttet nettopp denne maskinen, og bare i energi- og vannbesparelser har maskinen tjent seg inn på kort tid. Med disse grepene vi har gjort nå sammen med Caiano Eiendom har vi et lavere fotavtrykk en tidligere, noe som er viktig for oss. Vi kommer til å forbruke over 1 million kilowattimer mindre gjennom året sammenlignet med tidligere år, noe jeg er svært stolt over, avslutter Askeland som kommer til å jakte på enda flere gode prosjekter som er energisparende.
 
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund