Shellock får investeringer verdt 2 millioner kroner

15.10.2021
Rafael Guerrero, Teknisk sjef (t.v.) og Carlos Garces, daglig leder og grunnlegger av Shellock.
Ble kåret som en av vinnerne i investeringsprogrammet «Angel Challenge»
Shellock har kommet ut som en av vinnerne i investeringsprogrammet «Angel Challenge», et løp som er initiert av Startup Norway, hvor de deltagende gründerbedriftene konkurrerer om å fremme den beste investeringsmuligheten, melder firmaet i en pressemelding.

Den innledende runden med søknader tok plass i februar hvor mer enn 100 lovende gründerbedrifter søkte seg inn i Angel Challenge med et håp om å komme videre. Av disse ble kun 15 selektert videre med i prosessen til første pitch, hvor investorene selv velger ut 5 som går videre til demodagen i mai. Etter mye hardt arbeid og tøffe spørrerunder opplevde Shellock at engleinvestorer forpliktet seg til å investere. EngleInvestorene forpliktet seg til hele 2 millioner kroner og Shellock vant med dette Angel Challenge. Dette er selskapets første investeringsrunde.

Shellock som ble etablert i Barcelona i 2019 og som nå har et team bestående av personer i Norge, Skottland og Spania, har dermed vunnet nok en startup-challenge. Gründerbedriften har tidligere vunnet Santander Xplorer, CAPATEC BID-Lab og Flow Maritime Accelerator - samtlige internasjonale konkurranser. Selskapet tilbyr synlighet for forsendelser i sanntid med deres IoT-enhet og app, noe som gjør at man til enhver tid vet hvor forsendelsen er og at man kan agere raskere ved en uventet hendelse. Gjennom enheten og programvaren tilbyr Shellock i tillegg til synligheten også varslinger ved åpning av container, temperatursvingninger, sjokkskader og andre ting som ikke skal skje underveis. Shellock mener det har vært et klart tomrom for synlighet, deling av data og informasjon som også sluttbrukeren kan dra nytte av. Dette tomrommet prøver Shellock å fylle og dermed gi bedre informasjon og kontroll til både tilbydere og sluttbruker.

Daglig leder og grunnlegger av Shellock, Carlos Garces, sier.

-Det har vært en ekstremt hektisk periode. På denne korte tiden har vi holdt tritt med Angel Challenge konkurransen, fullført investeringsrunder med englenettverket, fullført og levert et levedyktig produkt, startet testrunder med samarbeidspartnere - og jeg har flyttet til Haugesund. Alt dette på mindre enn 3 måneder! Nå har vi sikret oss kapital for et år med drift og det blir utrolig spennende å få se løsningen vår i drift - jeg gleder meg til fortsettelsen, sier gründeren.

Investeringene vil gå til å fullføre tjenestene og få produktet til markedet innen slutten av 2021. Selskapet har opplevd stort suksess med deres pågående tester av produkt og tjeneste. En av samarbeidspartnerne sendte nylig en verdifull forsendelse hvor Shellock sin løsning sørget for at de kunne agere umiddelbart når forsendelsen ble uventet stoppet i tollen i Barcelona. Dette gjorde at problemet ble håndtert proaktivt og at forsendelsen kunne fortsette reisen raskere enn forventet -  uten tapt arbeidstid. Slike praktiske eksempler viser at løsningen fungerer og at man ved å benytte seg av Shellock sin løsning får mer kontroll på ens egen forsendelse.
Gründer
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund