Staten skal investere 60 mrd i grønn industri fram til 2025

24.06.2022
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Her avbildet under innlegget på årets Haugalandskonferanse.
– Vi legger nå fram 100 tiltak for å styrke grønn industri i hele landet, sier næringsministeren
I forbindelse med lanseringen av regjeringens veikart for grønt industriløft ble det klart at staten stiller opp med garantier, lån og egenkapital til et grønt industriløft. Ca 60 milliarder skal brukes de neste årene.

- Dette er en de største omstillingene av norsk økonomi noensinne, og den er grønn. Vårt bidrag skal mobilisere mest mulig privat kapital. Vi skal ha gode ordninger for risikoavlastning for lønnsomme grønne prosjekter. Slik løfter vi fram både ny og eksisterende industri, får fortgang på omstillingen og realiserer nye grønne eventyr, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding.
 

Syv innsatsområder


I veikartet peker regjeringen på syv innsatsområder med store vekstmuligheter: havvind, hydrogen, batterier, maritim industri, CO2-håndtering, skog-, tre- og bioøkonomi, og prosessindustri. Regjeringen vil legge til rette for en raskere utvikling av prosjekter innenfor disse områdene, blant annet gjennom sterkere kapitalvirkemidler.

– Vi legger nå fram 100 tiltak for å styrke grønn industri i hele landet. Målet er å få fortgang på store grønne industriprosjekter i både eksisterende og nye næringer, slik at vi sikrer verdiskaping og velferd for framtida. Dette er å skape og dele i praksis, sier Vestre.

Her kan du lese alle 100 tiltakene.
 
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund