Westcon skal bygge norsk fabrikktråler

16.02.2022
Avbildet fra venstre: Runar Muren (COO Design & Solutions and Managing Director Ulstein Design & Solutions AS), Endre Matre (Leder for nybygg, Westcon Yards), Tore Roaldsnes (Chief Executive Officer, Bluewild), Geir Heggen (Prosjektleder, Westcon Yards), Lars Ståle Skoge (Commercial Director, Ulstein Design & Solutions AS).
 
Kontrakten sikrer verftet sysselsetting ut 2023.
Westcon Yards er tildelt oppdraget med å bygge en fabrikktråler for fiskebåtrederiet Bluewild AS i Ålesund. Kontrakten sikrer verftet sysselsetting ut 2023. 

- Vi er glade for tilliten fra Bluewild, og ser fram til et godt samarbeidet i årene som kommer. Westcon Yards ser videre fram til et godt samarbeid med utstyrsleverandørene som i all hovedsak er fra det norske maritime klusteret, sier Endre Matre, Leder for nybygg ved Westcon Yards, i en pressemelding.

Skipet er en Ulstein-designet fabrikktråler på 73,2 meter, har lasterom på om lag 2000 kubikkmeter og er utrustet med trippeltrål og pelagisk trål.

Prosjektet skal bygges etter Ecofive standarden fra Bluewild, som setter ambisiøse krav til energiforbruk, utnytting av fangst og kvalitet på sluttproduktet. Blant annet blir det installert hybrid kraft og fremdriftssystem støttet av en batteripakke som sikrer bedre utnyttelse av energi og lagring av overskuddsenergi fra vinsjer og overskuddsvarme fra motorer.

Fremdriftssystemet og systemintegrasjonen muliggjør minimum 25 prosent drivstoffinnsparinger, per kilo produsert fiskeprodukt, sammenlignet med et tradisjonelt kraftsystem. I enkelte operasjoner kan dette øke til 40 prosent.

Westcon Yards har mange tiårs erfaring med bygging av fiskebåter og offshorefartøyer. I tillegg er verftet, med lokasjoner i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland, ledende i Nordsjøen i ombygginger og reparasjoner av skip og rigger.

Ved disse lokasjonene har Westcon de siste årene investert mer enn 300 millioner kroner i oppgraderinger for ytterligere å styrke sin posisjon inn mot tradisjonelle markeder som fiskeri, industri og forsvar.

- Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet og vi er svært tilfredse med at vi gjennom denne kontrakten viser at vi fortsatt er konkurransedyktig innen bygging av fiskebåter. Det er et tøft, internasjonalt marked, og i lag med våre ansatte er vi fornøyde med å kunne høste frukter av det arbeidet som er lagt ned i alle ledd for å øke konkurransekraften, samtidig som vi er ydmyke for den tilliten våre kunder viser oss, sier Matre.

Prosjektet vil i utgangspunktet gi verftet sysselsetting ut 2023.


foto: Bluewild AS

Fakta om «Ecofive»:
  • Lengde: 73,2 m
  • Skipet skal fiske etter kvitfisk og reker
  • Bygges av Westcon Yards på oppdrag fra Bluewild AS
  • Ferdigstilles i 2023

Fakta om Westcon:
  • Har erfaring med ombygging og nybygg av fiskebåter og skip siden 1960-tallet
  • Er i dag en totalleverandør av løsninger, tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri. Utfører blant annet modifikasjoner og vedlikehold av offshorerigger og skip, samt tjenester innen elektro, automasjon og løfteteknikk.
  • Hovedkontor i Ølensvåg, med verftsfasiliteter i Ølen, Florø, Karmøy og Helgeland

 
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund