Westcon Yards sikrer sitt første prosjekt innen flytende havvind

07.09.2022
Illustrasjonsbilde: SeaTwirl sine S2x offshore vindturbiner
 -Det grønne skiftet er i gang og vi har ikke til hensikt å sitte å se på, sier Stian Røsdal, leder i Westcons avdeling for grønn og bærekraftig teknologi.
-Westcon Yards signerer intensjonsavtale med svenske SeaTwirl for fabrikasjon og installasjon av deres nye S2x offshore vindturbin og bekrefter med dette sine ambisjoner innen havvindmarkedet, skriver selskapet i en pressemelding.  
 
Fabrikasjon av stålstrukturene er planlagt ved Westcons verft i Florø for så å bli transportert til Dommersnes Industriområde for komplett sammenstilling og testing. Deretter slepes komplett turbin til Bokn hvor den skal installeres.  
 
Westcon skal ta det fulle ansvar hva gjelder både fabrikasjon og installasjon av turbinen og etablerer seg dermed som en komplett og langsiktig leverandør for prosjekter innenfor flytende havvind.  
 
- Det grønne skiftet er i gang og vi i Westcon har ikke til hensikt å sitte å se på. Tvert imot har vi ambisjoner om å ta del i, og bidra til, å bygge opp en ny norsk industri. Denne avtalen med SeaTwirl markerer derfor et viktig skritt for Westons fremtidsmål.  
 
- Vi velger å holde produksjonen i Norge for å markere at vi har tro på norsk industri og ønsker å bygge opp en bærekraftig leverandørkjede for denne næringen, kommenterer Stian Røsdal, leder i Westcons avdeling for grønn og bærekraftig teknologi. 
 
- Gjennom flere tiår har vi bevist at vi er i stand til å levere store og omfattende prosjekter til konkurransedyktige vilkår, samt at vi har en organisasjon som både er kompetent og erfaren på tvers av våre lokasjoner. Dette er en viktig, strategisk milepæl for Westcon og vi ser frem til å samarbeide med Seatwirl om å løfte frem innovative løsninger også innen flytende havvind.  
 
Seatwirl representerer en nyskapende vindturbin hvor den store fordelen er et enkelt, robust og kostnadseffektivt design som også fører til lavere service- og vedlikeholdskostnader sammenlignet med andre tradisjonelle vindturbiner.  
 
-Å sikre partnere med evnen til å supportere oss utover S2x-prosjektet er viktig for å realisere vår visjon om å bli en ledende leverandør til store havvindparker. Vi ser frem til å jobbe med Westcon Yards, sier Peter Laurits, administrerende direktør i SeaTwirl.
 
Westcon er i dag en totalleverandør av løsninger, tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri. Selskapet utfører blant annet modifikasjoner og vedlikehold av offshore-rigger og skip, samt tjenester og installasjon innen elektro, automasjon og tilkomstteknikk. 


Avbldet: Stian Røsdal, leder i Westcons avdeling for grønn og bærekraftig teknologi. 
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund