Stor serviceavtale for Wärtsilä

18.05.2010
Wärtsilä Services i Norge har signert en global avtale med Seadrill om service og vedlikehold av motorer på ni av Seadrills installasjoner.

Totalt dreier det seg om hele 70 Wärtsilä-motorer og fem forskjellige motortyper på Seadrills borerigger – halvt nedsenkbare enheter og boreskip. Avtalen har en varighet på fem år, med opsjon på ytterligere fem år, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Dette er en omfattende og langsiktig avtale som gir Seadrill en svært tett oppfølging fra vår side. Kontrakten vil bidra til å optimalisere driften og minimalisere nedetiden, sier Sveinung Hansen, administrerende direktør i Wärtsilä Norway.

Avtalen baserer seg på Wärtsiläs Dynamic Maintenance Concept (DMC), hvor partene jobber sammen for å optimalisere vedlikeholdet av motorene og minimalisere nedetiden. Dette gjøres blant annet gjennom overvåkning av motorene hvor Wärtsiläs eget CBM softwareutstyr vil bli installert. Dette innebærer at man i forkant sammen med Seadrill planlegger inspeksjoner og vedlikehold av motorene.

I tillegg omfatter kontrakten teknisk support, en dedikert Operational Support Manager, samt levering og tilgjengelighetsgaranti på reservedeler og servicepersonell fra Wärtsilä sine lokasjoner globalt. Boreriggene som kontrakten omfatter er lokalisert i Norge, Asia, Brasil, Kina og Vest-Afrika.

- Vi har lang erfaring med å skreddersy totalløsninger for kundene våre. Seadrill som er en viktig kunde for Wärtsilä, vil kunne nyte godt av Wärtsiläs kompetanse på dette området, sier Account Manager Deanne Fossedal i Wärtsilä Services.

Wärtsilä Services i Norge vil håndtere avtalen for Wärtsilä-konsernet globalt.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland