Bånn gass hos Aibel

14.05.2010
Lyst til å bli i godt humør? Da skal du lytte til produksjonsdirektør Bjørn Tollefsen i Aibel. Det er ord til å bli glad av.

Bånn gass. Aibel vil videre. All time high i Haugesund. Nesten 1700 ansatte, og mer skal det bli. Aldri har nye prosjekter i Nordsjøen kommer så tett. Kechup-effekt hos oljeselskapene.

Det manglet ikke på optimistiske toner hos den nytilsatte produksjonsdirektøren ,da han snakket til et trettitalls tilhørere i Auditorium C ved HSH . Anledningen var presentasjon av det halvårlige Konjunkturbarometeret for Rogaland, som i seg selv er hyggelig lesning. Tegn til bedring, flere og flere bedrifter tror på økt vekst, økt lønnsomhet og flere ansatte. Unntaket er investeringsviljen. Den er litt lavere enn i fjor. Og- vi hadde nær sagt ”som vanlig”, haugalendingene er de minst optimistiske i fylket.

Her kan du lese mer om Konjunkturbarometeret:
http://www.h-avis.no/nyheter/optimismen-er-tilbake-1.5248479


Men altså; Aibel er i farta. En av regionens absolutte fyrtårn har store planer om utbygging av kontorarbeidsplasser på Killingøy og å videreutvikle verftet på Risøy. Av konsernets 3300 ansatte er nesten havparten knyttet til Haugesund.

- Vi er optimister. Vi har full sysselsetting ut året, det er mange prosjekter å regne på og vi har et langsiktig perspektiv for verftet i Haugesund, fortalte Tollefsen.

- Vi har fått nytt liv i dokken, der bilskipene i Bøvågen nåskal inn. Lokale redere bruker oss, og vi har rimelig god tilgang på ingeniører, avsluttet Tollefsen og fikk godord på veien fra tilhørere som likte det de hørte.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland