Espira Gruppen ble startet av Jansen Gruppen i Kopervik og der har bedriften fortsatt sitt hovedkontor. Her fra Espira Litlasund barnehage på Nord-Karmøy.

Espira får nye eiere AcadeMedia kjøper barnehagekjeden Espira Gruppen. Espira skal fortsette sin virksomhet som i dag og blir en selvstendig enhet i AcadeMedia-gruppen.

Skrevet .

Det melder Espira Gruppen i en pressemelding i dag.  Gruppen har hovdekontor i Kopervik. Hovedaksjonær er Capman Buyout Viii Fund A L.p.

Det at man nå blir en del av AcadeMedia-gruppen vil ikke innebære noen forandring for verken foreldre eller barn i Espira-barnehagene. Samtlige ansatte i Espira kommer til å beholde både lønns- og arbeidsvilkår som tidligere

– Med AcadeMedia som ny eier blir vi en del av Nordens ledende private utdanningsorganisasjon som har barnehagedrift og utdanning som sin kjernevirksomhet. Vi ser på AcadeMedia som en langsiktig og profesjonell eier og sammen skal vi videreutvikle den nordiske modellen for fremtidens barnehage, sier Marit Lambrechts, administrerende direktør i Espira, til Haugesunds Avis.

Transaksjonen er forbeholdt godkjenning av Konkurransetilsynet.