Vår to lokale grûndere, Øystein Matre og Frank Vikingstad  havnet i finaleheatet, men måtte se seg slått.  Harald U. Sverdrup i Hamar-selskapet K.A. Rasmussen AS er kåret til Norges fremste vekstskaper i 2012

Skrevet .

Han går nå til den internasjonale finalen hvor han møter vekstskapere fra over 50 andre land. Samtidig ble Wordfeud-skaper Håkon Bertheussen kåret til YOUNG Entrepreneur Of The Year.
Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (EOY) er verdens største vekstskaperprogram.
I Norge arrangeres EOY i 2012 for ellevte året på rad. Harald U. Sverdrup er i konkurranse med vekstskapere fra hele landet kåret til Norges fremste vekstskaper i 2012.
Han fikk tirsdag kveld utdelt prisen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year av Høyres partileder Erna Solberg og administrerende direktør Erik Mamelund i Ernst & Young, Norges ledende revisjons- og rådgivningsselskap.

Det skjedde under EOY-finalen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo der 600 representanter for norsk næringsliv var med på å hylle Sverdrup og de øvrige vekstskaperne.

Harald U. Sverdrup er arbeidende styreformann og medeier i K.A. Rasmussen AS og er 5. generasjon i rett linje fra stifteren av selskapet. Han har også et professorat ved Universitetet i Lund.

K.A. Rasmussen er Nordens største leverandør av edelmetaller og tilbyr et bredt spekter av tjenester og produkter, fra sølvbestikk til katalysatorer brukt i kjemisk industri.

Selskapet er etablert i åtte europeiske land. I 2011 oppnådde K.A. Rasmussen en omsetning på nærmere 2,3 milliarder kroner, en økning på 82 % siden 2010.

Om Sverdrup uttaler juryen:

Virksomheten har ekspandert gjennom å bygge stein på stein innenfor flere forretningsområder. Vekstskaperen har vært svært sentral i denne utviklingen, og hans strategiske beslutninger, som blant annet innebærer kursendringer, er en viktig årsak til virksomhetens gode lønnsomhet.

Bedriften skiller seg fra konkurrentene gjennom et solid nettverk mot universiteter og forskningsmiljøer i hele verden, noe som har vært av avgjørende betydning for virksomhetens suksess. Vekstskaperen er en ekte entreprenør der drivkraften er å stadig skape nye produkter eller å forbedre produksjonsprosesser.

Juryen mener at Harald U. Sverdrup i K. A. Rasmussen AS med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og lokalsamfunnet er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012.