En pengegave fra Haugesund Sparebank bidrar til at fiskebåten «Brannflu» kan settes i stand og gjøre tjeneste ved Røvær Kulturhotell.

Skrevet .

De 50.000 kronene kommer godt med.

Vi er i ferd med å avslutte oppussingen av båten og i sommer kan vi tilby turister og andre interesserte  fisketurer i nærområdet, sier Helga Rasmussen, som driver Røvær Kulturhotell på Haugesunds beste vestkant.

«Brannflu» drev aktivt fiske til for noen år siden, men da eierne fikk kondemneringstilskudd fra staten som ledd i strukturendringen i fiskeflåten, ble tillatelsen inndradd.

Båten ble liggende til kai, men da Ravnafloke og Røvær Kulturhotell slo sine pjalter sammen tidligere i år, ble ideen om å gjøre bruk av «Brannflu» født.

Snart er båten ferdig oppusset, og fra Røvær kan den på kort varsel gjøres seilingsklar.

–          Vi gleder oss, for dette er et fint tilskudd til opplevelsesrikdommen i skjærgården her hos oss, sier Helga Rasmussen.

Ravnafloke kjøpte i vinter aksjemajorieten og skal sammen med «Damene på Røvær» videreutvikle tilbudet rundt Røvær Kulturhotell.

Et viktig fokus i utviklingen fremover vil være å gi de besøkende den ekte følelsen av Røvær med all sin spennende natur, historie og kystkultur.

Utvikling av aktiviteter og opplevelser er godt i gang med et bredt spekter av tilbud;  fra det enkle og nære som en spasertur til det eksotiske og eksklusive med RIB-båt til Fyret.

Med rutebåt 10 ganger daglig og Ravnaflokes RIB båter er det enkelt å komme seg til vakre og fredfulle Røvær og opplevelsen av ekte kystkultur.