Ny undersøkelse viser at norske bedrifter nærmest gir blaffen i patentsikring.

Skrevet .

I undersøkelsen Respons har gjort for advokatfirmaet Grette, går det fram at svært få teknologiselskaper ser på immaterielle rettigheter som viktig. Det sjokkerer ikke patentspesialister, men det forundrer dem, skriver Teknisk Ukeblad.

– Dessverre. Det overrasker ikke. Det er beklagelig at dette området ikke blir prioritert, sier Felix Reimers, partner i advokatfirmaet Grette.

Avdelingsdirektør Jostein Sandvik i juridisk og internasjonal stab i Patentstyret kaller det for det norske paradoks.

– Det går godt i norsk næringsliv, men vi er lite opptatt av å ta vare på verdiene som ligger i patenter og andre immaterielle rettigheter, sier Sandvik.

Internasjonalt øker antall søkte patenter. Land med økonomisk vekst øker mest, med unntak av Norge. Til tross for et oljesmurt næringsliv med velutviklete veksthormoner, rykker Norge bakover på lista.

Fra 2009 til 2010 var den internasjonale veksten i tallet på varemerkesøknader 7,8 prosent, for patent 7,2 prosent og for design 14 prosent. I Norge var det en negativ utvikling med minus tre prosent på Innovation Union Scoreboard 2011, går det fram av en ny stortingsmelding.

Les hele saken her: http://www.tu.no/industri/2013/05/06/norske-bedrifter-gir-blaffen-i-patentsikring