Hydro har besluttet å bygge den planlagte, fullskala teknologipiloten på Karmøy melder h-avis.no

Hydro har besluttet å bygge den planlagte, fullskala teknologipiloten på Karmøy melder h-avis.no

Skrevet .

Hydro har besluttet å bygge den planlagte, fullskala teknologipiloten på Karmøy. – Nå har vi passert det siste hinderet, sier informasjonsdirektør Halvor Molland.

Piloten skal verifisere verdens mest klima- og energieffektive produksjon av primæraluminium.

– Dette er en veldig god dag. Både for Karmøy, alle i Hydro og alle i Norge som er opptatt av industriutvikling. Vi er veldig glade i dag og ser fram til å bygge det som skal bli verdens mest klima- og energieffektive produksjon av aluminium, sier informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland til h-avis.no

Når det gjelder antall arbeidsplasser sier Molland følgende: – Teknologipiloten skal gå inn som en del av den vanlige driften på Karmøy, men det vil være behov for en bemanningsøkning for å ta høyde for den økte produksjonen. Det er snakk om 40-50 nye arbeidsplasser når denne er i drift. Nå i byggefasen er det veldig mange flere som vil være involvert, sier han.

I meldingen som kom onsdag står det at produksjonen ventes å starte i løpet av andre halvår i 2017.

– Etter flere vellykkede forbedringsprogrammer vil det videre arbeidet for å forbedre vår posisjon på kostnadskurven i stadig større grad avhenge av evnen til å styrke vår stilling som bransjeleder på teknologi og innovasjon, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

les hele saken fra h-avis.no her