Odd Are (t.v.) og Odd Tveit har hatt travle dager med å gjennomføre en krevende dykkerjobb på rigg i Vats.

Otech Marine Services i Haugesund har gjennomført en av sine største dykkerjobber på rekordtid. Selskapet har deltatt i klassing av riggen Deepsea Atlantic i Vats.

Skrevet .

Odfjell Drilling eier riggen som er under klassing ved AF Rig Services i Vats.

– Vi har passert mer enn 20 000 dykkeminutter på prosjektet i løpet av 10 dager, noe som gjør denne dykkeoperasjonen meget intens. Til sammenligning har Statoil i sin årsrapport for dykking inshore registrert 28.620 minutter for hele 2013, sier konsernsjef Odd Are Tveit i Otech Marine Services.

Otech har levert engineering av utstyr som er benyttet subsea under landligget, i tillegg til operasjonell utførelse, og har arbeidet med planlegging i flere måneder. Selskapet har hatt fire dykkere i vannet til enhver tid, styrt fra to kontrollrom i hver sin ende av riggen. Totalt 54 personer har vært tilstede for Otech under landligget.

– Per i dag er vi eneste inshore-leverandør i Norge som aktivt har tatt i bruk Nitrox som pustegass for å øke sikkerheten. I dette prosjektet har vi også investert i varmtvannsystem, med varmt vann som sirkulerer i dykkerens drakt for å bedre effektivitet og trivsel for dykkerne, sier Tveit.