Markedsutvikler Kathrine Vikingstad i Karmsund Servicebase på Torvastad er klar til å ta imot enda en etablering fra sørfylket.

Stadig flere bedrifter etablerer seg mellom Bergen og Stavanger. Karmsund Servicebase på Torvastad tar i mot sin fjerde offshorebedrift på kort tid.

Skrevet .

I desember hadde vi en reportasje om Karmsund Servicebase på bakgrunn av at et svensk og to selskaper fra Stavanger-regionen hadde etablert seg der. Og flere er på gang, sa forretningsutvikler Kathrine Vikingstad den gang.

Hun skal være med å fylle opp den 110 mål store industrieeiendommen på Torvastad, hvor et titalls bedrifter i dag holder til.

– Vi merker at vi har en strategisk beliggenhet her ved Karmsundet. Og stadig flere bedrifter får øynene opp for de muligheter det gir å ligge midt mellom Bergen og Stavanger  med lett tilgang til aktiviteten i Nordsjøen.

Les artikkelen om Karmsund Servicebase her:

https://nforeningen.no/velger-a-etablere-seg-i-midten/

Siden da har stavangerselskapet Wiretech etablert seg, og nå er nok en  aktør på vei. ACE Winches er et verdensledende selskap innen design, fabrikasjon og utleie av dekkmaskineringsutstyr, vinsjer og personell til offshoreindustrien.

Fra hovedbasen i  Towie Barclay Works i hjertet av Aberdeenshire i Skotland og  basen i  Dusavik, Stavanger, har selskapet ekspandert og fått en sterk posisjon internasjonalt.

I sommer etablerer ACE Winches seg også i Haugesundregionen med base på Karmsund Servicebase på Torvastad.

Her skal de leie en hall på 720 kvadratmeter med tilhørende kaiområde, kontorlokaler og uteområde. I starten vil selskapet etter det vi forstår,  ha 4-5 ansatte på Torvastad dog leie inn personell fra Karmsund Contracting ved behov.

 

Les mer om selskapet her:

http://www.ace-winches.com/home/

– Veldig gledelig, et nytt eksempel på virksomheter som ser vår region som et attraktivt sted midt mellom Bergen og Stavanger.

Flere av de selskapene fra Stavanger-området som nå ha etablert seg hos oss har kunder i vårt område. Jeg tror bestemt vi vil se flere slike etableringer, sier Kathrine Vikingstad.

Hninfo har forgjeves prøvd å få en kommentar fra ACE Winches Norge.