- Vi i Karmsund Servicebase ser viktigheten av å kunne tilby et miljø hvor våre leietakere og samarbeidspartnere kan utveksle erfaringer, selge tjenester til hverandre og samarbeide på prosjekter, sier forretningsutvikler Kathrine Vikingstad.

Stadig flere bedrifter ser den strategiske verdien av å etablere seg i knutepunktet mellom Bergen og Stavanger. Ved Karmsund Servicebase på Nord-Karmøy er det flere gode eksempler på det.

Skrevet .

Der har et svensk og to selskaper fra Stavanger-regionen  etablert seg. Og flere er på gang, sier forretningsutvikler Kathrine Vikingstad.

Hun skal være med å fylle opp den 110 mål store industrieeiendommen på Torvastad, hvor et titalls bedrifter i dag holder til.

– Vi merker at vi har en strategisk beliggenhet her ved Karmsundet. Og stadig flere bedrifter får øynene opp for de muligheter det gir å ligge midt mellom Bergen og Stavanger  med lett tilgang til aktiviteten i Nordsjøen.

Et eksempel er Fred Holmberg & Co AB med  hovedkontor i Malmø og virksomhet i flere europeiske land. Selskapet har lang fartstid innen kjemisk distribusjon og handel, og jaktet på produksjonslokaler på Sørvestlandet.

Ved en tilfeldighet kastet de sine øyne på eiendommen på NordKarmøy.

Den unike beliggenheten, midt mellom Bergen og Stavanger og lett tilgjengelig både via sjø- og landevei, var hovedårsaken til at det svenske selskapet valgte å etablere en produksjonsavdeling på Karmsund Servicebase.

To bedrifter fra sørfylket er også i ferd med å «lande» på Torvastad.

MarLog og Stamas Gruppen er etablert i Stavanger, i Dusavik og Tananger, men ser viktigheten av å være tilstede på Haugalandet og har derfor valgt å åpne avdelinger på Karmsund Servicebase fra 01.01.2014.

MarLog AS er en internasjonal aktør som driver med skipsagentvirksomhet, marin logistikk, salg og utleie av maritimt utstyr, samt agenturer for bl.a. sklisikring og undervannsbøyer.

 

Hovedfokuset til Stamas Gruppen har siden oppstarten 2001 ligget innen olje & gass virksomheten i Norge med hovedvekt på produksjon av komponenter i alle typer materialer.

karmsund servicebase

Kathrine Vikingstad og Hans Magnar Aanensen i Karmsund Servicebase tror beliggenhet betyr mye for nyeetableringer i regionen.

 

Dette er Karmsund Group

 

Karmsund Group er morselskapet for de ulike selskapene i Karmsund Group. Siden oppstarten i 1946 har selskapet holdt til på Torvastad på Nord-Karmøy  med sentral beliggenhet til Karmsundet.

Karmsund Servicebase drifter den ca 110 mål store industrieiendommen på Torvastad. Karmsund Contracting er gruppens bemanningsselskap og har siden 1981 drevet med utleie av personell til olje- og offshoreindustrien.

Marine Aluminium Aanensen & Co har siden 1950 tallet levert skipsvinduer og ventiler til skip og on/offshore installasjoner, samt brann og eksplosjonsvinduer til prosessindustrien.

I tillegg til leveranser av skipsvinduer leverer selskapet reserveglass i alle størrelser og format.

Gruppens  eiendomsselskaper i Estland eier og drifter ca 40.000m2 industri, næring og forretningslokaler sentralt i Tallinn, Tartu og Parnu.

 

Visjonen til Karmsund Servicebase er å være etablert som attraktiv servicebase for aktører innen petro/maritim eller grønn sektor i løpet av 2014.

«En viktig tilleggsverdi som Karmsund Servicebase ønsker å gi sine leietakere er synergieffekten av å ha mange ulike leietakere samlet på et sted.

Hver og en er spesialister på sitt område, samtidig som Karmsund Servicebase sammen med dem kan gi hverandre butikk.

Vi i Karmsund Servicebase ser viktigheten av å kunne tilby et miljø hvor våre leietakere og samarbeidspartnere kan utveksle erfaringer, selge tjenester til hverandre og samarbeide på prosjekter.