Kristian Gautesen fra Torvastad går fra Statoil til hodejegerjobb hos tidligere avisleder Jan Tore Hamnøy.

Jan Tore Hamnøy gikk fra avisleder til hodejeger. Nå har han gjort sin første ansettelse i eget firma.

Skrevet .

Kristian Gautesen (39) er ansatt som rådgiver/hodejeger. Han kommer fra stillingen som spesial analytiker innenfor klima, miljø og bærekraft i Statoil, og tiltrer sin nye jobb 1. april, skriver Hamnøy i en pressemelding.

– Det er kanskje ikke det tryggeste valget jeg har gjort, å hoppe fra et stort internasjonalt konsern til et gründerselskap. Men jeg ser på mulighetene i Hamnøy AS som svært store, sier Gautesen.

–  Selskapet har siden starten for to år siden opparbeidet mange gode kunderelasjoner i Haugesundregionen, på Vestlandet og i Oslo-området. Jeg håper å bringe inn mer kapasitet, ny kunnskap og nytt nettverk som vil bidra til å styrke tilbudet både til eksisterende og nye kunder.

– Rekruttering er strategisk viktig for enhver organisasjon – og jeg er grunnleggende motivert av muligheten denne jobben gir til å være med å realisere potensialet i mennesker og organisasjoner, sier

Kristian Gautesen som er bror av havnedirektør Tore Gautesen og sønn av tidligere Hydro-sjef Truls Gautesen og kona Astrid.

Gautesen er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har videre bakgrunn som konsulent i Mercer Human Resource Consulting, forskning og undervisning ved Handelshøyskolen BI, analytiker i GreenStream, konsulent i Pöyry Management Consulting samt trading innenfor energimarkedene i Statoil. De siste to årene har Gautesen arbeidet som spesialanalytiker innenfor klima, miljø og bærekraft i Statoil.