Haugesund får besøk av Holland America Lines største skip, EURODAM  mandag den 5. august og mandag 12. august. Disse besøkene kommer i tillegg til de allerede planlagte anløp fra skipet BALMORAL  som ankommer både i august og september.

Skrevet .

Anløpet til EURODAM blir spesielt da dette er første anløp av et skip som er en del av Carnival Corporation som ankommer Haugesund. Carnival Corporation eier flere store cruisebrand. «Vi håper og  tror at et vellykket besøk i Haugesundsregionen vil kunne gi positive  ringvirkninger ovenfor andre crusierederier under samme paraplyen» sier cruiseansvarlig i Destinasjonsselskapet, Vigleik Dueland til hninfo.

Skipet har lang liggetid i Haugesund, og Destinasjonsselskapet vil derfor legge til rette for at flest mulig skal få komme ut på utflukt og besøke regionens steder og attraksjoner. Haugesund sentrum vil nok også få gleden av mange turister i gatene i løpet av en lang dag.

Skipet vil ruve godt på Garpeskjærkaien, og anløp av skip på denne størrelsen, både med tanke på størrelse på skipet og antall passasjerer, er i så måte en milepæl i regionens cruisesatsning Skipet ankommer Haugesund klokken 08:00, og har avgang klokken 23:00 – begge datoene. EURODAM er 290 meter langt, har kapasitet på 2600 passasjerer, og et mannskap på 929. Skipets besøk i Haugesund kommende mandag har ca 2000 passasjerer – i hovedsak bestående av amerikanere og nederlendere.