Dette er godteposen for norske leverandører: Johan Sverdrup-utbyggingen med investeringer på mellom 100 og 120 milliarder kroner.

Skrevet .

– Dette er litt som å bygge Ekofisk på nytt. Utbyggingen vil generere enorm aktivitet i årene framover. Samtidig kan det komme nye funn og avgrensninger, slik at området fortsetter å utvikle seg.

Utsirahøyden blir svært sentral i norsk leverandørindustri i mange tiår, sier Runar Rugtvedt, som er Norsk Industri sin bransjesjef for olje og gass til Offshore.no.
I forrige runde av tildelinger, forsvant gigantkontrakter for utbyggingene av Ivar Aasen, Martin Linge, Aasta Hansteen, Mariner og Gina Krog til utlandet, primært til Korea, men også til Nederland og Spania.

Totalt hadde disse kontraktene en bruttoverdi på over 35 milliarder kroner.

Og Rugtvedt regner med enda tøffere konkurranse når Johan Sverdrup-kontraktene skal tildeles.

– Vi sender mye kompetanse til Asia nå, så disse leverandørene vil stå enda sterkere enn ved forrige korsvei.

– Norsk Industri er opptatt av at kontraktstrategien passer de beste leverandørene i Norge. At vår kunnskap og nærhet til norsk sokkel blir riktig verdsatt og tatt med i regnestykkene.

Samtidig må oljeselskapene legge inn faktiske kostander ved å bygge i utlandet – transport, oppfølging, økt tidsbruk og behov for mer detaljert engineering.

Det ligger også en ekstraverdi i at selskapene som bygger plattformene også er best stilt til å vedlikeholde dem, sier Rugtvedt til Offshore.no.

Les mer her:

http://www.offshore.no/sak/60755_kjemper_om_120_milliarder