Haugalandet er landets 8. beste næringsregion. Bildet viser Westcon i Vindafjord kommune.

Haugalandet klatrer to plasser til en 8. plass i NHOs Kommune NM 2014

Skrevet .

Haugalandet klatrer to plasser til en 8. plass i NHOs Kommune NM 2014 Haugalandet klatrer to plasser fra 2013 og blir landets 8. beste av landets 79 næringsregioner i årets kommune NM der Osloområdet får den gjeveste plasseringen. Alle de fire næringsregionene i fylket er inne blant det 25 beste. Stavangerregionen kommer på 2. plass i analysen, en plass opp fra 2013. Rogaland utmerker seg med en ung befolkning, særlig i byene og bynære kommuner

Adm.dir Egil Severeide i HN er fornøyd, og ikke overrasket over de gode resultatene Haugalandet noterer seg i undersøkelsen. «Haugalandet er en ekspansiv næringsregion med et god felles arbeidsmarked innenfor vårt område.  Vi har også en god vekting knyttet til maritim og oljerettet næring» sier han til hninfo.

KommuneNM baserer seg på en undersøkelse gjennomført av Vista Analyse på oppdrag fra NHO, som tar for seg 5 hovedområder som er arbeidsmarked, demografi, kompetanse, lokal attraktivitet, og kommuneøkonomi. Her er listen over de 10 beste regionene:

  1. Osloregionen
  2. Stavangerregionen
  3. Kongsberg/Numedal
  4. Bergensregionen
  5. Trondheimsregionen
  6. Ålesundregionen
  7. Kristiansandregionen
  8. Haugesundregionen
  9. Tromsøregionen
  10. Øvre Romerike

Her kan du lese hele rapporten: KommuneNM 2014