Hvordan overleve finanskrisen?

03.11.2008
Det er ikke lett å holde optimismen oppe i disse tider. For dem med anlegg for depresjoner ligger utfordringene i kø.
Det er ikke lett å holde optimismen oppe i disse tider. For dem med anlegg for depresjoner ligger utfordringene i kø.

Avisene overgår hverandre i elendighetsbeskrivelse, og det er ikke mulig å gå gjennom et døgn uten å bli minnet om finanskrisens mangslungne konsekvenser.
Og de er ikke direkte lystige.
Slikt påvirker folk. Og det har en selvforsterkende virkning. Blir det verre nå, kan siste rest av skapervilje og framtidstro forvitre i vår indre.
Men heldigvis er ingenting for alvorlig til ikke å bli spøkt med. I min omgangskrets moret vi oss her en dag med å komponere en fempunkts liste over hvordan overleve finanskrisen:
How to survive the financial crises? var spørsmålet; initiert av en av mine kompiser som simpelthen nektet å la seg påvirke av alskens dommedagsprofetier.

Her får du rådene. Helt gratis.

1. Bruk AV-knappen. Du trenger ikke ta inn over deg all elendighetsbeskrivelse. Det erfullt mulig å skru av TV’en eller radioapparatet, og sette på beroligende musikk i stedet. Eller legge avisen til side og heller lese god krim eller skjønnlitteratur. Eller snakke med partneren din. Bare husk å styr unna, ja , det temaet du vet…
2. Bruk naturen. I stedet for å utsette deg for mulig mediepåvirkning, kan du ta en ettermiddagstur. Ingenting gir mer livsglede enn å bruke kroppen. Det gjør ikke bare godt for fysikken- du blir også gladere av det. Og så er det helt gratis..
3. Vær sosial. I stedet for å sitte hjemme og sture over global begredelighet, kan du invitere naboen på kaffe, eller selv dra på vennebesøk. Den gode samtalen er oppbyggelig, og kan få deg til å bli opptatt av andre ting enn; ja, det du vet.
4. Finn deg en hobby- om du ikke har noen. Selv frimerkesamling og hekling er utmerkede sysler i tider som dette. Hørte vi innendørs sleggekast? Ikke med mindre du er av den praktiske typen som har anlegg for å rydde opp i stua etterpå.
5. Bruk humor. Det finnes for eksempel banker som i dag er fullstendig skjermet for finanskrisen og som vil være det til evig tid. Doggerbank, Haltenbanken og Frøyabanken er bombesikre kort. Og renta er totalt upåvirkelig for sentralbanksjefens krumspring.

Som det sies ved diverse innsamlinger til humanitære formål; dette er vårt bidrag til aksjonen: ”Hvordan overleve finanskrisen?”og vi oppfordrer andre gutte- og jentegjenger til å gjøre det samme..
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland