Alf Kenneth Bråthen med prisen de vant i Milano. Foto: Privat/Haugesunds Avis.

Forrige helg kunne gründerselskapet Rosberg fra Norheim juble for internasjonal anerkjennelse for sine IT-løsninger.

Skrevet .

Datasikkerhet under navnet Verji, er hva Rosberg satser på i verdensmarkedet, skriver Haugesunds Avis.

Prisen de ble tildelt på London Stock Exchange Group i Milano, Italia sist lørdag fikk de særlig for sin innovative løsning for skolesektoren. En løsning som de med drahjelp fra giganten Intel er inne på markedet med i Latin-Amerika. Juryen trakk i sin begrunnelse fram at denne løser et utbredt nettverksproblem samt gjør det mulig å installere og oppdatere programmer og innhold.

Rosbergs unike sikkerhetsløsninger som gjøres tilgjengelig gjennom lisensiering, er det andre punktet juryen falt for. Alf Kenneth Bråthen takket og bukket. Jan Martin Kristiansen, en annen av gründerne, sier de ikke aner hvem som nominerte Rosberg. Men på et eller annet vis fant Iair dem. Iair er et tidsskrift innen økonomi og næringsliv som utgis i en rekke land. De deler også ut priser i flere kategorier.

– To norske vant. Vi for it-løsninger, beste selskap på innovasjon og lederskap. Storebrand fikk pris innen etikk, sier Bråthen.

Rosberg har reist til store messer, hatt stands og konkurrert om priser før. Denne gang kom det ut av det blå. Gründerne gleder seg også over å være blant de 24 som får presentere seg på Norwegian Investment Forum, der ventureselskaper fra fjern og nær er. For tiden jobbes det med å finne investorer til Rosbergs globale satsing. Siden starten har Rosberg tenkt internasjonalt. En pris som den de nå har mottatt, er av betydning i noen av landene de gjerne vil inn på markedet i.