Åkrehamn og Odda forsvinner ut av DNBs kontorkart. Fitjar ryker i Sparebanken Vest.

Skrevet .

Den digitale hverdagen har for alvor innhentet bankene. Folk går ikke i banken lenger. Konsekvensen er at de sitter igjen med overflødig personell og må si opp ansatte.

DNB har besluttet å legge ned 59 av sine kontorer i Norge og sier opp 600 ansatte. Banken begrunner det med at få kunder er innom banken. Av de 1.500 ansatte ved kontorene mister 600 jobben, skriver Dagens Næringsliv

– Den utviklingen som vært i kundeatferd det siste året, er dramatisk og ikke noe vi kunne forutse. Av all kundetrafikk til DNB, er det kun 1 prosent som går gjennom filialene våre, sier Trond Bentestuen, konserndirektør for personmarkedet i DNB

Også Sparebanken Vest kutter, men her ryker ingen kontorer i vår region. Banken skal innen utgangen av året kutte rundt 100 årsverk og kvitte seg med ni filialer.

Norges nest eldste bank vil redusere antall bankkontorer fra 44 til 35. Det er filialene i Dale, Fitjar, Hinna, Manger, Mastrevik, Samnanger, Selje, Sund og Ågotnes som skal legges ned.

Med disse kuttene er halvparten av bankens filialer lagt ned i løpet av fem år. I samme tidsrom har antall innlogginger i mobilbanken økt fra null til over 14 millioner i 2015.