Ordfører Petter Steen tar spadetaket, mens Ottar Mæland i DeepOcean og havnedirektør Tore Gautesen har et godt tak i ROV-modellen som blir grunnstenen i nybygget på Killingøy.

Mens pessimismen sprer om seg i oljebransjen investerer DeepOcean i stort nybygg på Killingøy

Skrevet .

– Vi investerer for framtiden og for å ha alt klart når markedet har snudd, var beskjeden DeepOceans Ottar Mæland gav til de frammøtte på Haugesunds «deep sea island» onsdag formiddag. I raden av haller som har reist seg på Killingøy de siste årene, vil DeepOceans nye prosjekt ruve i landskapet. Over 2000 kvadratmeter blir grunnflaten i nybygget, som ordfører Petter Steen jr. la ned grunnstenen til i surt vestlandsvær i går.

– Tidligere ordfører Olle Eriksen fikk mye kjeft for ideen om å bygge ut industri på denne forblåste øya nord i Haugesund. Han ville nok vært stolt over å se den utviklingen som har skjedd etterpå. Dette er et vitalt industriområde som mange haugesundere kanskje ikke er klar over betydningen av, sa ordføreren.

Han fikk grave over en liten modell av en moderne ROV under markeringen av grunnstensnedleggelsen. Også havnedirektør Tore Gautesen gledet seg stort over utbyggingen, som vil gi DeepOcean et funksjonelt verksted og kontorlokale og Killingøy et bygg som vil vise godt igjen i innseilingen til Haugesund.